Lær at tage gode billeder med et hjemmelavet fotostudie

Hvis du gerne vil lære at tage bedre billeder, kan du nemt lære det derhjemme. Du behøver ikke engang et stort eller dyrt kamera, du kan starte med din telefon eller det kamera, du har liggende derhjemme. Find din indre professionelle reklamefotograf frem og beslut dig for at prøve og sælge et produkt, som måske ikke umiddelbart ville sælge godt. På den måde øver du dig i at se flatterende vinkler og lys, som kan gavne dine evner, når du skalerer op til at fotograferer større emner.

 

Byg dit eget hjemmestudie

Start i det små og gå stille frem. Du kan gå professionelt til værks og finde din indre reklamefotograf frem. Du kan starte med at tage billeder af lidt mindre ting som blomster, smykker eller hvad du ellers lige har liggende. Leg med vinklerne og lyset. Du kan også bygge en lyskasse, som kan gøre det nemmere for dig, at få kameraet til at fokusere på de objekter, du fotograferer. Med lyskassen kan du lege med lyset for at gøre billederne helt skarpe.

Hvis du vil tage portrætbilleder, kræver det ikke andet end en hvid væg og nogle gode, flytbare lyskilder.

 

Prøv dig frem – øvelse gør mester

Det kan virke kedeligt at tage billeder af helt almindelige ting som en mælkekarton eller et par briller, men øvelsen med de forskellige objekter hjælper dig på vej. Find ud af en arbejdsgang, der fungerer for dig, og arbejd dig op. Du kan også komme langt med et godt redigeringsprogram, så dine billeder kan blive endnu skarpere, og du kan blive bedre til lys og fokus. Her kan du også lege med skygger og redigering, som kan give dine billeder helt nye vinkler og dybder.