Hvad er solfilm?

Solfilm er en enormt smart nyere opfindelse, der er med til at afskærme for solens varme og dens uv-stråler, så du bedre kan holde ud at sidde inde, mens det er varmt udenfor. Solfilmen er lavet af en gennemsigtig vinduesfolie og denne vil så enten absorbere eller reflektere den mængde af sollys, der rammer vinduesglasset. Solfilm fås i forskellige toner, så du kan få den grad, der passer bedst til dine behov.

 

Vigtigheden af et godt indeklima

For at kunne trives optimalt både på kontoret og i hjemmet er det vigtigt med et godt indeklima, der hverken er for koldt, varmt, tørt eller fugtigt. Et godt indeklima skaber i virksomheden et bedre arbejdsmiljø med rum til bedre læring og mere fokuseret koncentration, og du vil uden tvivl også kunne mærke, at du er i stand til at præstere bedre.

Derhjemme har det en anden effekt ved at du er i stand til fuldstændigt at slappe af og gøre, hvad du har lyst til, uden at du bliver tung i hovedet af varmen. Med solfilm behøver du ikke at skulle rulle gardinerne derhjemme helt for, når det er varmt – solfilmen kan altså være med til at sænke temperaturen indenfor, så det bliver behageligt at befinde sig i. Netop derfor kan man med fordel opsætte solfilm i udestuer, hvor der, på grund af sine mange vinduer, ofte bliver meget varmt.

 

Sådan opsætter du solfilm selv

Hvis du gerne selv vil opsætte dit eget solfilm, kan du følge denne lille guide.

  • Vælg en film af god kvalitet!
  • Vask vinduet grundigt inden opsætning.
  • Skær filmen til, så den passer til dit vindue.
  • Få hjælp til at fjerne sikkerhedsfilmen.
  • Spray overfladen med sæbevand og start med at fastgøre midte, hvorefter du kan bevæge dig ud i siderne.
  • Skær overskydende film af og tør vandrester væk med en bomuldsklud.

 

Synes du dog ikke, du er den store gør-det-selv type, og vil du gerne være sikker på, at få dit nye solfilm opsat ordentligt? Find en certificeret montør til montering af solfilm og vær sikker på at få et flot resultat, der kan holde længe.