VVS arbejde: Skal du gøre det selv eller er det bedst med en VVS’er

Det kan være en attraktiv løsning at gøre det selv, når der skal ordnes ting i boligen, da du på den måde kan spare mange penge. Dog kan dit gør-det-selv-projekt ende ud i fatale skader, hvis du ikke har forstand på, hvad du laver. Desuden er der en del ting inden for VVS-faget, som du simpelthen ikke MÅ lave selv, da du som amatør og uuddannet ikke opfylder kravene for sikkerhed.

 

Strenge regler i VVS branchen

Inden for VVS faget er der mange strikse regler og krav, som er udformet på grund af sikkerheden. Derfor er det enormt vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad du må lave selv, og hvad der skal udføres af en professionel fagmand. På den måde undgår du dyre ekstra regninger og opnår en optimal sikkerhed, så dit gør-det-selv-projekt ikke får fatale konsekvenser. Er du i tvivl om hvad du må udføre selv eller ønsker du at være på den sikre side, så rådfør dig med en professionel fagmand, såsom Lorentz & Klok, der hjælper kunder i og omkring Albertslund, Rødovre og Brøndby.

 

Dette må du gerne selv gøre

Selvom reglerne er strikse, er der dog mange ting, du gerne selv må gøre, og som du sagtens selv kan fikse uden at have en VVS’er gemt i maven. Du kan uden problemer selv give dig i kast med udskiftning af blandingsbatterier, toiletter, sanitet og lignende. Alt hvad det kræver er, at du sætter dig grundigt ind i opgaven og hvordan den løses, og at du benytter de rette materialer samt værktøjer af ordentlig kvalitet. Du kan spare mange ting ved at gøre arbejdet selv, og trænger badeværelset til en ansigtsløftning er det bare at gå i krig med fliser, maling og stikkontakter.

 

Dette må du IKKE klare selv

Når det kommer til helt nye installationer i lejligheden, skal du have hjælp af en autoriseret fagmand. Det samme gælder når du skal udvide eksisterende elinstallationer, fx hvis der skal sættes en ny stikkontakt op ved siden af den eksisterende. Generelt kan man sige, at hvis der skal arbejdes steder med mere end 250 volt, skal opgaven udføres af en fagmand. Også i forhold til vandrør og afløb er reglerne meget strikse. Du må gerne udskifte dit toilet, din vask eller vandlåsen, hvis den kan monteres på det eksisterende afløb, men skal der nye rør til, må du lade en VVS’er om arbejdet.