Skal huset efterisoleres med papirisolering?

Er varmeregningerne til tider skyhøje og oplever du ofte kuldebroer i din bolig, er det tegn på, at huset godt kunne bruge en omgang efterisolering – men hvad søren skal man vælge? Når det kommer til efterisolering, har du flere forskellige muligheder, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige typer isoleringsmateriale.

 

Fordele ved papirisolering

Minerauld, EPS, træfiber og papiruld er nogle af de mest typiske isoleringsformer, og de har alle hver deres fordele og ulemper. Papirulden er velegnet til alle former for byggeri og er yderst anvendeligt og praktisk til efterisolering. Papiruld er et genbrugsmateriale, da det er fremstillet af gamle aviser uden tilsat giftig farve eller tilsætningsstoffer og er derfor et meget miljøbevidst valg. En autoriseret papirisolatør kan hurtigt og effektivt efterisolere hele din bolig med papiruld.

Læs med her og hør mere om, hvorfor du bør vælge papirisolering til at efterisolere din bolig.

 

Miljøvenlig og billig løsning

Både selve produktet, men også produktionsmetoden ved fremstillingen af papiruld er miljøvenlig. Maskinen, hvori papiruldet fremstilles, er mindre ressourcekrævende end fx produktionen af minerauld, og energiforbruget er betydeligt mindre. Det lyder måske dyrt med en miljøbevidst løsning, men det er faktisk lige præcis det modsatte. Den ikke-ressourcekrævende procedure betyder, at papiruldet er billigt at fremstille og dermed også en billig løsning for dig.

 

Nem og tidsbesparende

Papiruld er et materiale, der er yderst nemt at arbejde med. Materialet indsprøjtes det ønskede sted med en slange, hvilket betyder, at der ikke bliver en masse svineri inde i huset. Papiruldet former sig efter det allerede eksisterende isolering og udfylder de huller, der forårsager kuldebroer. Man skal altså hverken sprætte op eller rive ned for at efterisolere med papiruld.

 

Lyddæmpende og ikke brændbart

Papir og ild lyder måske som en farlig cocktail, men papiruldet er faktisk ligeså modstandsdygtigt over for ild som eksempelvis stenuld. Den brandhæmmende effekt sker idet materialet tilføres salter, der i forbindelse med de naturlige cellulosefibre skaber en brandhæmmende modstandsdygtighed. Desuden har papiruldet en lyddæmpende effekt og anvendes derfor blandt andet til etageadskillelser og i hulmure.

 

Suger og afgiver fugt – ingen råd

Papiruld lader dit hus ånde idet det suger og afgiver fugt. Med andre ord transporterer det fugten, så det ikke sætter sig i isoleringen og forårsager råd og svamp. De udtørrende salte i papiruldet gør desuden, at det ikke er et tiltrækkende sted for skadedyr at bygge rede.

 

Bedre indeklima og billigere varmeregning

Papiruldets evne til at transportere fugt, uden at isoleringsevnen reduceres, giver et godt og naturligt indeklima, og dampspærrer er oftest ikke nødvendige. Papiruldet holder på varmen, og om sommeren holder det boligen kølig, hvilket sikrer dig stabile (og billigere) varmeregninger og ingen kuldebroer.