Sådan vælger du den rigtige varmepumpe

Markedet boomer af varmepumper i forskellige prisklasser og kvaliteter, og der er rigtig mange ting, du skal holde dig for øje, når du skal købe en ny varmepumpe. Der er nemlig forskel på strømforbrug, effektivitet, holdbarhed og støjniveau alt efter hvilket mærke, du vælger. Læs med her hvis du vil vide, hvordan du vælger den rigtige varmepumpe.

 

Varmepumpens SCOP

Når du skal vælge en ny varmepumpe, skal du være opmærksom på pumpens SCOP. SCOP angiver, hvor energieffektiv en varmepumpe er over et helt år, og den tager højde for temperatursvingninger. Det er faktisk ret nemt, når du skal sammenligne varmepumper baseret på SCOP: Jo højere SCOP, desto bedre varmepumpe til at producere varme. Alternativt kan du også sammenligne varmepumpens COP, hvor det samme er gældende: Jo højere COP desto bedre.

 

Varmepumpe med akkumuleringstank

En anden ting du også skal være opmærksom på, er at vælge en varmepumpe med en akkumuleringstank, hvis varmepumpen skal bruges til at varme vand til radiatorer og brugsvand. Tanken fungerer som en slags buffer en et batteri, da det sørger for, vandet i tanken er varmt, så det er klar, hvis der er behov for kort varme. Du undgår dermed at tænke og slukke for varmepumpen hele tiden. Heldigvis har de fleste moderne varmepumper en indbygget akkumuleringstank, men det er stadig en god idé at tjekke.

 

Indhent forskellige tilbud

Det er altid en god idé at indhente forskellige tilbud, hvis du skal have en ny varmepumpe. Sørg altid for at kontakte en professionel installatør for at være sikker på at opgaven løses med størst omhyggelighed, effektivitet og sikkerhed. Ved at følge disse råd er du klar til at gå på jagt efter din nye varmepumpe.