Skal du have ny trappe?

Er du ved at bygge nyt, og skal du til at vælge, hvilken flot trappe, der skal pryde dit nye hjem, eller er du blot ved at renovere, og trænger den gamle trappe til udskiftning? 

Der er mange overvejelser, der skal gøres, og mange ting, der skal tages højde for, hvis man skal have en ny trappe. En trappe kan være et større projekt at få udskiftet, så derfor er det også sikker på, at man vælger den helt rigtige, både hvad gælder design, men også konstruktionen er vigtg, for at den passer rigtigt ind.

 

Der findes tre slags trapper

Overordnet set kan man skelne mellem tre forskellige typer af trapper.

Der findes ligeløbstrapper, der går lige op fra den ene til den anden etage. Disse bruges ikke så meget i private hjem, da de tager en del plads, men passer det i rummet, kan man naturligvis sagtens få en ligeløbstrappe i hjemmet.

Der findes kvart- og halvsvingstrapper, der et sted på trappen har enten et kvart eller et halvt sving. Disse er noget mere almindelige i private hjem og bruges ofte i hjørner, hvor der kan være sving.

Til sidst er der spindel- og vindeltrapper, der drejer hele vejen op. De er derfor ofte noget mere specielle i udseendet.

 

Hvordan vælger man trappe?

Når du skal vælge, hvilken trappe, du vil have, skal du både overveje anvendelse, mængden af plads og ikke mindst, hvilket materiale, du vil have trappen i. Med en svejset ståltrappe er mulighederne uendelige, og du kan få den lavet i mange forskellige designs, så den netop passer til din smag og din boligs konstruktion.