Skab dit helt eget uderum

Den ideelle have kræver et godt uderum. Du behøver imidlertid ikke at hive det store værktøj frem for at skabe en terrasse eller pergola. Faktisk er det en ganske overkommelig opgave at skabe sit eget uderum, hvis blot man har de rette materialer. For at lave en terrasse kræver det, at man gør sit forarbejde. Jorden skal jævnes og forberedes – og skal de rette brædder udvælges. Terrassen skal være stabil og til dette formål er NKT terrasseskruer et oplagt valg. Med NKT terrasseskruer er du sikker på, at brædderne ikke glider under fødderne på dig. Tværtimod skaber de det perfekte grundlag for en dejlig sommer i haven under solens varme stråler.

 

Genbrug haveaffaldet med en kompostbunke

Hver husstand smider årligt mange madrester ud. Hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet og på samme tid undgå en overfyldt skraldepose, kan du lave en kompostbunke i haven. Dette er en fremragende måde at genbruge køkken- og haveaffald på. Det giver nemlig jorden næring, så din haven blomstrer i fuldt flor.

 

Byg et regnvandssystem

En anden måde, hvorpå man kan genbruge og styrke den grønne omstilling, er ved at opsamle og genbruge sit regnvand. Ved at bygge et regnvandssystem af en simpel tønde eller et mere avanceret system med pumper og slanger kan du genbruge regnvandet og bruge det til at vande din have.

 

Køkkenhave: Smag på de friske grøntsager

Madvarer smager som regel bedst, når man ved, hvor de kommer fra. Ønsker du at gribe om skovlen og få fingrene ned i jorden, kan du plante din egen køkkenhave med hævede bede. På sådan vis kan du holde dine planter organiserede og høste friske grøntsager til middagsbordet.

 

Tiltræk fuglene med hus eller bad

Det er ikke kun os mennesker, der nyder godt af et dejligt uderum – det gør dyrene også. Er du kyndig med værktøjet, kan du bygge et fuglehus eller et fuglebad. Til dette formål kan skruer som NKT terrasseskruer benyttes. Et fuglehus såvel som et fuglebad skaber både liv i din have og giver fuglene et sted at søge ly.

 

Styrk biodiversiteten og byg et insekthotel

Vi kommer fra naturen – og vi kan altid lære mere af den. Faktisk findes der mange forskellige insekter i vores haver, hvis blot vi kigger godt efter. Ønsker du at tiltrække mere liv i baghaven, kan du bygge et insekthotel ved brug af naturlige materialer såsom træ, pinde, sten og strå. Dette tiltrækker nyttige insekter og bidrager til deres overlevelse.

 

Dyrk planter året rundt i et hjemmelavet drivhus

Når vinteren banker på, er det de færreste køkkenhaver, der kan stå imod de kolde temperaturer. Hvis du vil have adgang til friske afgrøder hele året rundt, kan det derfor være en god idé at bygge dit eget hjemmelavede drivhus. Her kan du dyrke planter på tværs af alle årstiderne og nyde godt af de smagfulde grøntsager.