Vedligehold dit kloakafløb

Selvom kloakafløbet ikke er synligt med det blotte øje, så er det ikke desto mindre en ualmindelig vigtig del af din bolig. Hver dag lukker vi vand, spildevand og andre genstande ud i afløbsrørene til kloaksystemet via køkkenvasken, badet og toilettet. Ingen har lyst til at skulle betale i dyre domme for omfattende reparationer af en kloakmester. Derfor kan du selv gøre en indsats for at holde dit kloakafløb sundt. Først og fremmest der en række genstande og fødevarer, som du skal holde dit afløb frit for. Dette gælder blandt andet animalske fedtprodukter, olier og kaffegrums, som ikke hører til i køkkenvaskens afløb. I stedet bør du smide dem i skraldespanden. Problemet med disse ting er, at en ophobning af disse i værste fald kan blokere kloakrørene og tilstoppe septiktanken.

På badeværelset bør du også sørge for at holde øje med, om der ryger kattegrus, bleer eller hygiejnebind i toilettet. Disse sager kan ligeledes skabe store gener i dit kloaksystem. Andre væsker som også er bandlyste er rengøringsmidler, maling, motorolie og lignende kemikalier. Disse har netop en direkte skadelig effekt på afløbsrørene, da de ødelægger dem. Derudover er det en god idé at tørre pander og gryder fri for fedt før du vasker disse af. Ellers vil fedtet størkne med tiden og medføre tilstopninger i dit afløb.

 

Tag på genbrugspladsen

Rent miljømæssigt er kemikalier såsom rengøringsmiddel og maling også gift for grundvandet. I stedet kan du skille dig af med disse kemikalier på en miljømæssig og praktisk måde på din lokale genbrugsplads. Her bliver der sørget for, at kemikalierne bliver destrueret eller distribueret på en forsvarlig måde.

Man kan dog ikke komme udenom, at dit kloaksystem uanset hvad bliver udsat for lidt af hvert, og det holder heller ikke for evigt. For at tjekke om der er opstået fejl eller lækager i dit kloaksystem er det tilrådeligt at få spulet sine kloakrør mindst en gang årligt. En fagmand såsom Murermester David Harritz vil kunne udføre flere typer kloakarbejde for dig, hvis du bor i området omkring Brabrand. Ved at holde dit kloaksystem sundt og sørge for løbende vedligeholdelse, så mindsker det risikoen for dyre reparationer og udskiftninger af rør i sidste end.