Når kloakproblemerne vælter ind

Hvis du oplever problemer med stoppet kloak, toilet eller dit afløb lugter, kan det være nødvendigt med kloakrensningen eller slamsugning. Du skal dog bemærke, at der er forskel på slamsugning og kloakrensning, hvilken ligger i, at en slamsugning er noget grovere, eftersom den fjerner skidt, snavs og affald, hvor kloakrensning fjerner mindre skidt i aflejringer på kloakrørene, som slamsugningen ikke kan tage, hvorfor begge former for rengøring af kloak kan være nyttig i forskellige situationer.

 

Hvad koster slamsugning?

Modsat hvad mange er klar over, er det husejerens eget ansvar at stå for vedligeholdelsen af sine kloakrør på sin grund. Du skal dog ikke fortvivle, da hverken kloakrensning eller slamsugning koster det hvide ud af øjnene. Før du kontakter en kloakmester, skal du dog overveje, hvor omfattende arbejdet er, for hvis der er tale om rensning af rør eller afløb, du ikke selv kan klare, kan en VVS’er også varetage opgaven.

Af det nedenstående kan du se hvilke priser, du kan forvente, hvis du henvender dig til en kloakmester hhv. i forhold til klakrensning og slamsugning:

  • Timeprisen for kloakrensning ligger på 6-900 kr. ved en kloakmester i hverdagene
  • Timeprisen for slamsugning ligger på 9-1.200 kr. i hverdagene

Som det kan ses af den ovenstående, er de oplyste priser kun gældende for kloakrensning eller slamsugning i hverdagene i dagstimerne. Hvis du ønsker, at få arbejdet klaret om enten aftenen eller i weekend, kan du godt forvente, at det bliver betydeligt dyrere, hvor det er forventeligt, at priserne er op til 3 gange højere.

 

Er kloakrensning eller slamsugning det rette for dig?

For at finde ud af, om kloakrensning eller slamsugning er det rette for dig, kan du altid spørge din kloakmester til råds, der kan give dig et kompetent svar.