Skru ned for energiforbruger – isolér dit gulv
Er dit hus fra før 1985, og kan du mærke, at der er meget fodkoldt om vinteren? Så kan du tjekke, om der er gulvisolering. Hvis der ikke er, kan det være værd at overveje for dig som forbruger. Al varmen siver ud af gulvet, når der er ikke isolering, så der er mange penge at spare ved at få det indlagt.
Hvorfor skal du overveje gulvisolering?
Gulvisolering er noget, som man tydeligt kan mærke, om der er i et hus eller ej – især i ældre huse, hvor energikravene har været væsentlig mindre. Moderne huse følger alle reglerne, men det er en fordel, hvis der også sker en efterrenovering på gamle huse. Flere fordele er at undgå fodkulde og eventuel sygdom og at spare på varmeregningen. Moderne huse har en isolering på minimum 300 mm i huset, så det kan anbefales at gøre det samme i dit gamle hus. Typisk kan det bedst betale sig fra huse før 1985, da de ikke havde gulvisolering som krav. Huse efter 1985 er en smagssag, der er 100 mm isolering, men det er op til jer, om I synes, at huset kan holde tilstrækkeligt på varmen.
Gulvisolering er en investering
Hvis du kigger på gulvisolering, lægger du måske mærke til prisen, men du skal tænke, at de penge, som du investerer i isoleringen, kommer tilbage igen over en længere periode. Med gulvisolering bruger du mindre penge på at varme rummet op, og på den måde bliver varmeregningen væsentlig mindre. Udover en mindre regning stiger også salgsværdien, hvis du overvejer at sælge det. Samtidig giver mere varme og mindre fugt et bedre indeklima i huset, så du undgår potentiel sygdom. Der er derfor mange fordele at hente, så selvom prisen lige nu er høj, er det meningen, at gulvisolering skal ses som en investering. På et senere tidspunkt nyder du godt at det.