Dette indlæg er sponsoreret. 

Et vindue er ikke bare et vindue

Der er flere ting, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at skifte dine gamle vinduer ud med nye vinduer, eller hvis du er på jagt efter vinduer til dit nye hus. Et vindue er nemlig ikke bare et vindue. Der er mange forskellige slags vinduer og mange forhold at tage stilling til i forbindelse med skiftning af vinduer.

At skifte vinduer er en større investering, og derfor er det vigtigt med forarbejde. Det er vigtigt at vælge en løsning med så lang levetid som muligt, så vinduerne ikke skiftes igen efter få år. Desuden kan vinduerne skiftes i etaper f.eks. en facade af gangen, så alle udgifter ikke kommer på samme tid. Prisen på vinduesudskiftning afhænger af, hvilken energiklasse vinduerne har. Vinduer med 3-lags glas har energimærke A, mens vinduer med 2-lags glas har energimærke B.

Hvis du gerne vil spare energi og fremtidssikre dit hus, anbefales det at vælge energimærke A, da denne type vindue giver bedst isolering og dermed flest penge sparet på varmeregningen. Hvis der er tale om udskiftning af vinduer i ældre bygninger anbefales energimærke B, som egner sig til dette formål. Også design og funktionalitet er vigtig at overveje, når du skal vælge nye vinduer. Det er vigtigt, at de nye vinduer passer til huset, at de er i en ordentlig kvalitet, samt lever op til bygningsreglementets energikrav.

 

Forskellige typer af vinduer

Der findes mange forskellige typer af vinduer. Der er ganske enkelt mange forskellige materiale- og designmuligheder. Du kan vælge vinduer i enten moderne, klassisk eller minimalistisk stil. Træ/alu vinduer er et populært valg, da vinduet kombinerer den varme følelse af træ, samtidig med at levetiden på vinduet er lang på grund af det modstandsdygtige aluminium, som sidder på ydersiden.

Trævinduer vælges ofte af folk, som bor i ældre og mere klassiske boliger. Dog kræver trævinduer mere vedligeholdelse i form af maling eller olie sammenlignet med træ/alu vinduer. Plastvinduer er funktionelle og vedligeholdelsesfrie vinduer, som har et minimalistisk udtryk. Invi vinduer er de mest moderne vinduer.

Vinduerne har et ultraslankt design med skarpe linjer og et moderne udtryk. Muligheder er derfor mange, når det kommer til vinduer. Materiale og design kan kombineres på mange forskellige måder, så vinduerne passer til dine behov og dit hus.