Håndværkerfradrag/servicefradrag ved fraflytning

Når du skal opsige dit lejemål, har du pligt til at aflevere i samme stand, som da du tilflyttede. Derfor ved fraflytning - grundet almindelig slidtage - skal man som oftest male vægge og slibe gulve m.m. Det kan man selv gøre, men det er også en mulighed at få professionelle til at udføre arbejdet. Ved benyttelse af håndværkere kan man gøre brug af håndværkerfradrag, som denne artikel forhåbentlig vil gøre dig en smule klogere på.

 

Du er berettiget til at få et håndværkerfradrag, når du får udført en håndværkerydelse eller serviceydelse i din bolig - uanset om du bor i en ejer- eller lejebolig. Håndværkerydelser giver fradrag på op til 12.200 kr. (2019) og serviceydelser giver op til 6.100 kr. (2019) pr. person. Så længe fradraget er pr. person, så kan ægtefæller eller samlevere bruge det på samme bolig. De skal bare indtaste deres egen andel på SKAT.

 

Så i tilfælde af at du vil have istandsat dit lejemål inden fraflytning, kan du få et håndværkerfradrag. OBS. Fradraget gælder kun for håndværkerens timer. Dvs. hvis du fx skal have malet dækker fradraget ikke selve malingen, men kun arbejdstimerne.

 

Forskellen på håndværkerfradraget og servicefradraget er, at håndværkerfradraget dækker ”engangsarbejde” såsom at få malet, slebet gulve, sat nye vinduer i osv. Servicefradrag dækker udgifter som rengøring, havearbejde, vinduespudsning m.m., altså kontinuerligt arbejde.

 

Når du har gjort brug af enten håndværker- eller servicefradraget har du pligt til at indberette det på SKAT’s hjemmeside. Endnu en ting du skal være opmærksom på, er at du skal have gyldig dokumentation. Dokumentationen betragtes kun gyldig så længe kvittering haves og betalingen er sket elektronisk (kreditkort, Mobilepay, bankoverførsel osv.). 

 

Ved benyttelse af dette fradrag har du mulighed for at få tilbagebetalt 27%. Så hvis dit håndværkerfradrag er 6000 kr., vil du spare ca. 1620 kr. i skat. Hvis du skulle være i tvivl om, hvilke ydelser håndværker- og servicefradraget specifikt dækker, kan du læse mere om det på SKAT’s hjemmeside.