Giv sommerhuset et nyt look 

Det er vigtigt altid at have en plan, når du skal sætte noget i stand. Start med at finde ud af hvorfor: Er huset gammelt og i stykker nogle steder, er det her, du skal starte med at sætte ind. Har dine behov i sommerhuset ændret sig, så du nu har brug for et værelse mere, og vil rive en væg ned eller bygge en væg? Er det kun indenfor, du gerne vil sætte sommerhuset i stand, eller trænger skuret, annekset og haven også? Skal haven have et nyt gyngestativ, eller skal der bygges drivhus eller terrasse?

Uanset hvad du skal have lavet, så er det vigtigt, at du starter med at lave en plan, som er realistisk, og som du kan følge.

 

Læg et budget

Efter planen kommer budgettet. Det er altid en god ide at have et budget, så prisen for din istandsættelse ikke løber løbsk. Har du flere projekter, bør du lave en budget for hvert projekt og holde dem adskilt.

Det er også en god ide at købe alle materialer ind med det samme, så du har nok til at færdiggøre dit projekt, og du eller butikken ikke køber tør halvvejs. Sørg for at holde dig til din plan og dit budget hele vejen.

 

 

Sæt den rette mængde tid af til det

Har du en tømrer gemt i maven, er det intet problem selv at sætte sommerhuset i stand. Det er dog nemt at komme til at undervurdere hvor lang tid, det tager at sætte noget i stand, da det ofte kun er weekender og ferier, man kan bruge i sommerhuset. Selv med en tømrer i maven, kan et projekt tage lang tid, og du bør derfor være realistisk i din planlægning og hvor meget tid, du kan bruge på projektet.