Har du en revne i flisegulvet?

Der skal desværre ikke specielt meget til at revne fliserne på gulvet. Et tabt værktøj, porcelæn eller andet er nok til at give en revne. En flise i gulvet er en torn i øjet for en husejer, og det er for de færreste noget, der må være der længe. Den gode nyhed er imidlertid, at der ikke skal meget til at redde flisegulvet. Vi ser nærmere på, hvordan du kan lave dit eget revnede flisegulv uden at skulle smide penge efter en fagmand.

 

Følg de 4 trin

Det kræver ikke det store at udskifte flisegulvet. Sådan udskifter du fliser med mørtelfuger (obs. Bløde fuger kræver en anden tilgang)

  1. Start med at hugge flisen op med en hammer og en mejsel.
  2. Fjern nu den omkringliggende mørtelfuge med hammer og mejsel. Det er vigtigt, du sørger for området er helt rent for støv eller andet skidt, når du har fjernet den gamle flise – det gør det nemmere at få det nye fliseklæb til at hæfte sig til underlaget.
  3. Smør fliseklæb på gulvet og flisen.
  4. Nu kan du lægge den nye flise, inden du fuger omkring den.

Følger du de fire trin, kan du nemt selv stå for udskiftningen. Selve fugningen kræver dog lidt ekstra omtanke, så lad os se nærmere på den:

 

Sådan fuger du

Det er vigtigt at fuge korrekt for at sikre, at det færdige resultat er et, der holder og ser pænt ud. Først blander du fugemassen med vand og lader blandingen hvile i et godt stykke tid, inden du bruger den. En time er nok. Derefter trækkes fugemassen hen over fugerne med en gummispartel, indtil alle revner er fyldt op. Lad derefter fugerne tørre i en halv times tid, inden du glatter dem ved at tørre en våd klud henover dem. Fjern også eventuel løs fugemasse med kluden, hvis der er behov for det.

Efter at have aftørret et par gange alt efter behov, er arbejdet faktisk lavet. Du bør dog vente et døgns tid med at gå på fliserne efter.

Det var kort om, hvordan du reparerer revnede fliser og undgå en dyr håndværkerregning.