Sådan skal du behandle dine gulve

Gulvets udtryk er i høj grad afgørende for, hvordan resten af indretningen af din bolig fremstår. Derfor vil de fleste gerne have, at gulvet står knivskarpt og poleret. Med den rette gulvbehandling får du trægulvet til at fremstå nydeligt og pænt, og det er i virkeligheden kun få ting, du skal gøre for at opnå et flot gulvresultat. I nedenstående finder du inspiration til din gulvbehandling.

 

Overfladebehandling afviser skidt og snavs

Efter du har slebet dit gulv, så er det vigtigt, at du giver dit gulv en overfladebehandling. Hvis du sørger for at give dit gulv den rette overfladebehandling, så gør du dit gulv bliver slidstærkt, fordi det gøres i stand til at afvise skidt, snavs og pletter. Den rette gulvbehandling er medvirkende til, at levetiden på gulvet forlænges, mens det holder et pænere og mere poleret udtryk i flere år frem. På samme tid giver en overfladebehandling dig muligheden for at bestemme, hvordan dit gulv skal se ud med hensyn til farve. En overfladebehandling giver nemlig dit gulv et nyt look, hvor du bl.a. selv kan vælge, om gulvet skal have et lyst eller et mørkt udtryk afhængigt af valg af behandling. Inden du vælger, hvilken overfladebehandling dit gulv skal have, skal du finde ud af, hvilken træsort dit trægulv tilhører. Der findes nemlig forskellige gulvbehandlinger til forskellige træsorter, og det er vigtigt, at den rette variant vælges, hvis det ønskede resultat skal opnås.

 

Ludbehandling til det lyse trægulv

Hvis du har fået lagt nyt gulv, eller hvis dit gulv lige er blevet slebet, så fremstår det lyst og skinnende. Vil du gerne bevare gulvets lyse farve, så anbefaler vi, at du får lavet en ludbehandling. En ludbehandling sørger for, at gulvets naturlige gulning dæmpes. Hvis du får lavet en gulvbehandling med lud, så er det vigtigt, at behandlingen efterfølges af en behandling med sæbe eller olie.

 

Behandl dit gamle trægulv med sæbe

Et gammelt trægulv er ofte rustikt, og det giver sit eget unikke særpræg. Med en sæbebehandling bevares det rustikke udtryk, mens det giver en flot flade. Der findes forskellige varianter til sæbebehandlingen af forskellige træsorter, og vi anbefaler, at du rådfører dig ved din forhandler, inden du køber sæben.

 

Oliebehandling giver et mat look til dit trægulv

Hvis du ønsker, at dit trægulv skal have et silkemat look, så er oliebehandling den rette løsning for dig. Olien fås i forskellige varianter, hvor den hvidpigmenterede olie er et godt valg, hvis du har et lyst ludbehandlet trægulv. Olie er afvisende over for skidt, snavs og slid, og derfor sørger en oliebehandling for, at du fornyer og forlænger levetiden på dit trægulv.

 

Få en fagmand til at ordne din gulvbehandling

Hvis ikke man er uddannet i branchen, så er gulvbehandling en kompliceret proces. Det er vigtigt, at gulvet slibes korrekt med det rette udstyr, og det er vigtigt, at den rette type overfladebehandling vælges efter slibningen. Der findes mange forskellige løsninger på gulvbehandling, men med en professionel og kyndig samarbejdspartner, kommer du aldrig til at gå helt galt i byen. Med hjælp fra en kompetent fagmand er du sikker på at opnå et resultat, som du vil nyde godt af i mange år frem. Til din gulvbehandling anbefaler vi BH Gulve, som i mange år har taget god hånd om alt inden for gulvbehandling. De hjælper både med afslibning og efterfølgende overfladebehandling. BH Gulve holder til i Næstved på Sjælland, hvor de har en bred og tilfreds kundekreds grundet deres store ekspertise og brede kompetencefelt inden for gulvbehandling.