LED belysning på badeværelse - Dette skal du vide

Det er vigtigt at have et velbelyst badeværelse. Badeværelset er ofte ikke så prioriteret i forhold til indretning i hjemmet, men det er et meget vigtigt rum for alle beboere, og det kræver en rar belysning, så det er et rart sted at være. For lidt eller for mørkt lys kan hurtigt få et badeværelse til at se småt og ikke særligt indbydende ud. Den korrekte belysning til badeværelset kan skabe en god stemning og fuldende indretningen i resten af huset. Korrekt belysning kan være svært at finde, og det er heller ikke alle lamper, der er egnede til badeværelset.

 

Hvilken belysning må der være på badeværelset?

Der er nogle regler i forhold til belysning i vådrum, som skal overholdes af sikkerhedsmæssige årsager. Lamperne skal nemlig kunne tåle både fugt og damp, som der er meget af på et badeværelse. LED belysning på badeværelset er ofte en god løsning, fordi det giver et behageligt lys og kan fås med de rigtige sikkerhedsgodkendelser til et badeværelse. Hvis du sætter ikke-godkendte lamper op på badeværelset, kan du få en anmærkning i tilstandsrapporten, når dit hus engang skal sælges

 

Hvad er en IP-kode?

På badeværelset og i vådrum er der forskellige anmærkninger til lamperne, så du er sikker på korrekt montage af LED belysning og for, at du kan være sikker på, at dine lamper kan holde til vand, fugt og damp. Der findes forskellige IP-koder, som må bruges i de 3 forskellige områder, område 0, 1 og 2:

De første IP-koder er IPX7 eller IP67, som begge må bruges i område 0, eksempelvis i et badekar.  

De næste er er IPX4, IP44 eller IP55. Disse IP-koder kan anvendes i områderne 1-2 og kan tåle vandsprøjt og damp.