Sådan plejer du dit terrazzogulv

Et terrazzogulv er en gammel gulvteknik, som består af cement, beton eller i nogle tilfælde epoxy eller marmorskærver, som tilfældigt blandes sammen eller lægges som mosaik. Herefter bliver gulvets overflade slebet og til sidst forseglet, så du opnår et smukt gulv, der næsten er umuligt at slide op.

 

Fordele ved terrazzogulve

Et terrazzogulv har mange fordele udover, at det er et smukt gulv. Først og fremmest giver denne type af gulv et utal af muligheder for, at du kan få lige præcis det gulv, du ønsker. Derudover er det et virkelig hårdført gulv, som kan holde mange generationer.

Et terrazzogulv har heller ingen revner eller fuger, og det gør, at det er et oplagt valg til fx entre eller andet, hvor det bliver vådt. Endelig er terrazzogulvet også et billigt gulv, hvis man tænker den lange holdbarhed ind i billedet. Du får det ikke lige frem smidt i hovedet, men det er til at betale, og med de mange fordeler, der følger med, er særdeles billigt.

 

Tips til at pleje gulvet

Til sagligt er rengøringen af et terrazzogulv hurtigt klaret med en gulvmoppe og varmt vand, men når det så en gang i mellem trænger til en rengøring, der er lidt grundigere, er der et par ting, du skal være opmærksom på for at få den optimale pleje.

Skal du rense gulvet for snavs og kalk, kan du bruge sæbespæner eller natursæbe. Vask gulvet grundigt og vent omkring 10 minutter, hvor du så skyller det efter. Fjern til sidst eventuelle sæberester med en klud. Du må altid bruge kalkfjerner, eddike eller lignende på gulvet, da det vil ødelægge gulvet. Hvis du har terrazzogulv på badeværelset skal du tørre gulvet af, når det er blevet vådt for så vidt muligt at undgå skjolder eller misfarvninger.

 

Terrazzogulvet holder længere, hvis du plejer det løbende

Hvis du jævnligt renser og plejer dit terrazzogulv, vil du få et gulv, der holder sig flot i længere tid. Har du svært ved at holde gulvet, kan du få professionelle til at komme ud og foretage en rensning af terrazzogulv. På den måde får du garanti for et flot resultat og lang holdbarhedstid på gulvet.