Når du selv skal lægge klikgulv

 

Et klikgulv er den perfekte mulighed for dig, der ønsker at få succes som gør-det-selv-mand eller kvinde uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er rigtig nemt at lægge et klikgulv selv, og hvis du følger et par enkelte forholdsregler, burde det slet ikke kunne gå galt. Hvis du derfor også gerne vil spare en snedker, så kan du her få indsigt i, hvordan du selv lægger et flot klikgulv af træ.

 

Hvad er et klikgulv?

 

Et klikgulv er kendetegnet ved, at der hverken skal bruges lim, søm eller skruer, når det skal lægges. Som navnet antyder, er hvert panel bygget op således, at de kan klikkes sammen med resten. Dertil kan gulvet have forskellige udseender som fx forskellige trætyper eller kunstoverfalder, og det er derfor også nemt at finde lige det klikgulv, som du drømmer om. De forskellige overflader har naturligvis hver deres fordele og ulemper:

 

  • Et gulv i kunstigt materiale: Denne type klikgulv er rigtig nem at støvsuge, vaske og holde ren, men det kan have en lidt plastikagtig lyd, når du går på det. Dertil kan det heller ikke repareres.
  • Et gulv med træmateriale: Denne type klikgulv kan du nemt reparere, hvis det skulle have fået en rids eller anden skade. Vælg altid et trægulv, hvor det øverste lag er tykt, så du kan slibe det op til flere gange uden at skulle udskifte det.

 

Støt dig til vejledningen og husk det rigtige udstyr

 

Selvom langt de fleste kan få succes med at lægge sit eget klikgulv helt uden en snedker ved hånden, skal man huske de rette værktøjer og den vejledning, der følger med. Der er naturligvis spidsfindigheder til kliksystemet, og dem kan du lære at kende i vejledningen, der følger med. Hav altid et koben, stemmejern, vaterpas, hammer, slåklods og en vinkelmåler ved hånden. Sådan opnår du et gulv, der ligger flot mange år ud i fremtiden.