Dette indlæg er sponsoreret.

Udskiftning eller renovering?

Selv om din faldstamme er gammel og slidt, kan det for det meste betale sig at få den renoveret. Hvis den dog er utæt, bliver du nødt til at få den repareret og få fat i en fagmand, der kan lave en såkaldt strømpeforing. Ved en strømpeforing bevares din originale ydre faldstamme, og en professionel fagmand vil så i stedet skabe et nyt rør inde i det gamle. Ved renovering af faldstammer undgår du både bygningsarbejde og de økonomiske udgifter, der ellers ville være forbundet med en faldstammeudskiftning. Vælger du at få din faldstamme renoveret og derved genbruge dit gamle rør, sikrer du samtidig mindst mulig indgriben i din hverdag. Det kan klares på få dage, og du slipper både for at få brækket gulv op eller at få revet vægge ned for at få lagt nye rør. En faldstamme har normalt en levetid på 70-80 år, og en renovering vil kunne lægge ti år mere til.

 

Giv din faldstammer en klat maling og en kærlig hånd

Med den rigtige maling og den rigtige forberedelse bliver din faldstammer som ny. Selv hvis din faldstammer har rustgennemslag eller tegn på alderdom, kan en omgang maling gøre underværker. Sæt dit eget præg på faldstammen og lad den være en del af dit hjem. Følger du nedenstående tre trin vil du få en flot faldstamme i lige den farve og med det udtryk, du ønsker.

  • Først renses faldstammen med almindelig grundrengøring efterfulgt af en slibning af de hårdest ramte steder.
  • Herefter grundes der med en ruststoppende maling to gange.
  • Til sidst males den to gange med en bestemt alkydmaling, der er beregnet til formålet.

 

 

Et hyggeligt og rustikt element i indretningen

Du tænker måske ikke, et indendørs kloakrør er noget, der kan fungere som en pynteting i dit hjem? Det kan være fristende at pakke faldstammen ind i gips og på den måde få den til at forsvinde. Lad være med det og brug den i stedet som et element i indretningen. Ved at bevare den synlig bibeholder du et originalt element, og maler du den i en frisk farve, kan den blive et lille kunstværk eller til en lidt skæv og sjov del af rummet frem for at være en irritation for øjet, der er forsøgt skjult.