Hvornår skal du benytte en murer?

Hvilke opgaver kan og må du selv løse, og hvilke skal du bruge en uddannet murer til? Hvis du har hænderne rigtigt skruet på, kan det være, du kan du spare nogle penge ved selv at gå i gang.

 

Hvilke opgaver kan du løse?

Hvis du selv vil i gang derhjemme, kan du gå i gang med at fuge mellem fliser, for eksempel i forbindelse med en renovering af badeværelset derhjemme. Du kan også gå i gang med vandskuring, hvor du fjerner mørtel fra dine mursten, eller du kan udskifte mørtelfuger i det udendørs murværk. Det kræver en smule snilde og det rigtige værktøj, men det kan sagtens lade sig gøre. Du kan også reparere huller i muren, hvis dit murværk har set bedre dage og er begyndt at vise tegn på alder og porøsitet.

 

Gør det selv murer

Du kan sagtens kaste dig ud i diverse mureropgaver, du skal blot brug det mest basale murerværktøj. Det er blandt andet mursten, mørtel og murerske. Derudover kan det være rart med et vaterpas, en snor og en tommestok, så du er sikker på, at dit arbejde bliver lige og pænt. De fleste ting kan fås i et almindeligt byggemarked.

 

Hvornår skal man bruge en murer?

Få opgaver kan du løse selv, men du skal kontakte en murer, hvis du vil i gang med større projekter, som for eksempel nybyggeri, lave tilbygninger, helt nyt eller større renovering af badeværelse, eller hvis du er i tvivl om noget, du selv vil i gang med, kan du finde rå og vejledning hos en murer.