Fjern dit gamle tapet ganske nemt

Vil du skabe nyt liv i dit hjem, kan du med fordel gå i gang med at opdatere dine vægge. Første skridt i denne proces er at fjerne den gamle tapet. Det har ofte været forbundet med at være tidsskrævende og besværligt, men det behøver det ikke at være. Her følger en særdeles nem måde at fjerne sit gamle tapet, der er både hurtig og effektiv.

 

Sådan griber du opgaven an

Når du skal i gang med at fjerne den gamle tapet på dine vægge, er det faktisk en ganske enkel proces, hvis du følger denne anvisning. Inden du går i gang, bør du dog undersøge din væg-type, og hvorvidt den kan tåle behandlingen. Således kan du tilgå tapetfjerningen i fire nemme trin:

 

1. Start med at ridse dit gamle tapet med en tapetridser. Tapetridseren ridser i tapetet for at lave huller, hvor tapetopbløderen kan trænge ind. Vær opmærksom på ikke at ridse for hårdt, da det kan skabe skader på væggen. Du kan desuden købe en tapetridser i de fleste byggemarkeder.

 

2. Efterfølgende skal du påføre tapetopbløder med en malerrulle, der skal bløde det gamle tapet-lim op. Det tager ofte mellem tre og fem omgange for at opnå det bedste resultat, hvis du ikke bruger afdækningsplast. Til sidst vil den gamle tapet nærmest falde af selv. Brug eventuelt sikkerhedsbriller, da det kan sprøjte.

 

3. Efter brug af tapetopbløder kan du dække væggen med afdækningsplast. Den klistrer sig selv fast på væggen via tapetopbløderen. Afdækningsplasten er til hensigt at sørge for at holde tapetopløseren fra at fordampe. Bruger du denne, kan du nøjes med at påføre tapetopbløder én eller et par gange.

 

4. Der vil muligvis være steder, hvor tapetet ikke har sluppet helt. Det rykker du ned med en tapetstripper eller en lille skarp kniv. Du kan også fjerne de sidste tapetrester med en bred spartel. Fjern til sidst løse korn ved at støvsuge væggen. Så er din væg af med det gamle tapet.

 

Du kan også leje en tapetafdamper hos eksempelvis en farvehandler. Denne metode er mere miljøvenlig end ovenstående, men den tager dog også betydelig længere tid. Det skyldes, at afdamperen er ineffektiv ved de 220 volt, den tilsluttes i et privat hjem.

Har du en gips-væg, kan du ikke bruge ovenstående metode. I stedet kan du sætte et nyt lag tapet oven på det gamle. Ellers kan du sætte en gipsplade på for herefter at tapetsere på ny.

Held og lykke med at fjerne dit gamle tapet - og herved med at skabe nyt liv i dit hjem!