I de fleste møbelforretninger tilbyder de en færdiglavet sengegavl, som pynter til sengen og ser tillokkende ud. Det kan også være fristende at betale lidt mere for den færdiglavede sengegavl, men det kan sagtens lade sig gøre også at lave den selv. Det er et relativt nemt stykke arbejde, som du kun skal bruge en dag på. Du behøver ikke engang være tømrer for at bygge en sengegavl for at lykkes med projektet. Bagefter vil du lægge mærke til, at rummet har fået en mere personlig stil med en sengegavl, der har et udtryk, der fanger dig.

 

Et nyt indretningselement med en funktion

Hvis du ikke har lagt mærke til det endnu, er sengegavlen ved at blive trendy som en del af den danske indretning. Folk har fået øje på, hvor hurtigt og nemt det kan være at lave møblet. Det giver nemlig meget til dit soveværelse: Med en hjemmelavet sengegavl kan de i træ, fliser eller lignende lave et indretningselement, der er iøjefaldende eller passer perfekt ind i det eksisterende. Samtidig er det også super praktisk; Hvis din sengegavl får et par centimeters plads, kan den bruges til opbevaring.

 

Sådan gør du

At anskaffe sig de rette remedier, er intet problem. Det eneste, der er værd at overveje, er hvordan du gerne vil have sengegavlen til at se ud. Er du i tvivl om, hvad der er det rette at gøre, og hvor du skal starte med sådan et projekt, kan du prøve at google dig frem til lignende projekter, eller du kan kontakte den lokale tømrer og høre, hvordan de vil tilgå opgaven. Du behøver ikke kaste håndklædet i ringen, men det er værd at sparre med en professionel. Selvom du gerne vil selv, står tømrere også gerne til rådighed med kyndig vejledning og professionelle råd, hvis der er behov for det.