Sådan bygger du et spisebord

Drømmer du om at lave dit helt eget spisebord, men er du i tvivl om, hvordan du helt skal bære dig ad? Så læs med i dette blogindlæg, hvor vi blandt andet guider dig igennem valg af materialer, og efterbehandling.

 

Valg af materialer

Når du har kastet dig ud i et projekt med at lave dit eget spisebord, har du mange muligheder. Der findes nemlig rigtig mange forskellige træsorter, som kan bruges til projektet. Så spørgsmål er, om man skal vælge birkekrydsfiner, massivt træ eller træplanker. Det er helt op til dig.

 

Der kan være fordele ved og ulemper ved de forskellige valg. Vælger du birkekrydsfiner, kan pladerne fås i mange forskellige tykkelser, hvilket udvider dine muligheder og gør, at du nærmest kan skabe lige præcis det bord, du ser for dig.

 

Sådan fremstiller du spisebordet

Det er svært at sige noget generelt om, hvordan du fremstiller et spisebord i birkekrydsfiner eller andet materiale. Det afhænger i høj grad af hvilke ben, du har valgt, samt hvilken bordplade, du har fremstillet. Ligesom med bordplader findes der nemlig også et væld af forskellige bordben.

 

Men det handler om, at du skal få bordpladen til at ligge stabilt på bordbenene, så der er mulighed for at sidde og spise ved bordet uden en fornemmelse af, at bordet er ved at falde sammen.

 

Vælg den rigtige efterbehandling

Når du har fået bordben og bordplade sat sammen, skal du finde den rigtige efterbehandling. Her er der igen mange valgmuligheder, og det kan gøre meget for udseendet på bordet. Uanset om du har valgt birkekrydsfiner, planker eller noget helt tredje. Derfor er det også vigtigt, at du tager det rigtige valg.

 

Du kan blandt andet vælge lak, olie og sæbebehandling. Et lakbehandlet bord får en hård og modstandsdygtig overflade, mens både olie- og sæbebehandlede træborde i højere grad får en beskyttede hinde. Samtidig gør oliebehandlingen også bordet vandafvisende, hvilket er meget fordelagtigt i mange situationer.