Sådan klarer du reparationen af opvaskemaskinen

Hvis din opvaskemaskine er gået i stykker, kan det være en stor fordel at reparere frem for at smide ud. Nogle gange behøver man ikke en ny opvaskemaskine, men man kan faktisk let løse problemet på egen hånd – også selvom man ikke har erfaring med reparation af hårde hvidevarer. Der kan være forskellige årsager til, at maskinen ikke virker som f.eks. at strømmen til maskinen er gået, eller at vandtilførslen er afbrudt. Nogle gange er det også, fordi filteret i vandtilløbet er tilstoppet, hvilket også gør, at maskinen slår fra. Det sværeste ved reparationen er altid at finde frem til, hvor problemet er. På nettet kan du finde et hav af guides og vejledninger til, hvordan du finder frem til problemet.

 

Reparation af opvaskemaskine er oftest billigere

Mange opvaskemaskiner kan repareres let ved at udskifte nogle reservedele eller blot at rense dem. Opvaskemaskinen håndterer dagligt meget skidt og snavs, som kan sætte sig og med tiden blive grunden til, at opvaskemaskinen går i stå. Hvis du har prøvet at hælde mere salt eller afspændingsmiddel i opvaskemaskinen, og du stadig oplever problemer, kan det være en stor fordel at kontakte en professionel. Det er især en fordel, hvis du ikke selv har kompetencerne til at fejlsøge. Ved at kontakte en professionel kan vedkommende i høj grad også vurdere, om det kan betale sig at reparere, eller om det er bedre at investere i nyt.

 

Typiske problemer med opvaskemaskiner

Årsagerne til problemet kan være forskellige, men det er oftest de samme problemer, der går igen. Oplever du et eller flere af følgende problemer, kan det være en fordel at reparere opvaskemaskinen:

  • Pletter på dit service
  • Masser af overskydende sæbe i opvaskemaskinen efter vask
  • Meget vådt service, som ikke er blevet dampet
  • Opvaskemaskinen tager ikke vand ind
  • Vandet bliver ikke spulet rundt

Ved disse problemer kan det være alt fra varmelegemet til tilløbsslanger og afløbspumpe, den er galt med. Derfor er det i de fleste tilfælde bedst – og billigst – at kontakte en professionel til reparation af opvaskemaskinen.