Tips til hjemmerenovering eller ombygning

Det kan hurtigt blive en uoverskueligt proces at bygge om eller renovere. Det er uanset, om det er første eller tiende gang, du renoverer. Det kan slide på relationer og tålmodigheden, men der er heldigvis hjælp at finde.

 

Skab et overblik

Inden du går i gang med dit byggeprojekt, kan det være en stor hjælp at have et overblik fra starten. Lav en tidsplan, beregn hvor mange materialer, og hvor meget du skal bruge af hver og læg et budget. Alt efter budgettet og tidsplanen, kan det overvejes, om der skal professionel hjælp indover eller om du vil klare det selv, for at spare på håndværkerudgifterne.

Det er også en god ide at bruge materialer, som kan fås i de mest almindelige byggemarkeder, eller som minimum sikre sig, at bestille nok hjem, af de materialer du skal bruge, så du ikke løber tør halvvejs, og må lade tidsplanen skride.

Derudover skal du også sikre dig, at du har det nødvendige værktøj til at gennemføre arbejdet. Skal du eksempelvis renovere førstesalen, kan det være en god ide at bestille leje af lift, så materialerne nemt kan flyttes. Leje af lift kan være en stor hjælp i flyttearbejdet og spare dig meget tid.

 

Andre gode råd

Udover det mest praktiske angående selve byggeriet, skal hverdagen også hænge sammen. Lad være med at lave for stramt et budget eller en tidsplan, for det kommer ikke til at holde.

Overvej også, om familien kan bo i huset, mens der renoveres, eller om I skal forhøre jer ved familie eller venner og bo ved dem, eller alternativt leje en skurvogn. Alt efter sæsonen, kan det også være en fordel at renovere om foråret/sommeren/sensommeren, så familien kan være mere ude, og ikke har brug for så meget plads indendørs.

Til sidst er der meget hjælp at hente ved at spørge om hjælp ved dem, som kender til processen. Her kan du få nogle vigtige råd med på vejen, og lære af andres fejl.