Sådan bliver du gladest for din ombygning

Hvis man går med tankerne om at bygge om, er det en god idé at sætte sig ned og skrive sine overvejelser ned. På den måde får man nemmere et overblik over, hvad man egentlig ønsker. Er det en tilbygning i form af en stue med masser af lys – eller måske nærmere en ombygning der ændrer husets facade? Når du har gjort det klart overfor dig selv, hvad dine ønsker er, kan du lettere gå videre i processen. Her er der nemlig en række praktiske ting, du skal overveje, før du påbegynder ombygningen. Læs med her og bliv klogere på disse praktiske overvejelser.

 

Det første spørgsmål: Bygge om eller sadle om?

Ønsker du at bygge huset fuldstændigt om, kan det være en god idé at overveje, om man overhovedet vil blive boende. Det kan være økonomisk fordelsagtigt at investere i et nyt hus frem for at ombygge det gamle totalt. Gør derfor op med dig selv og din pengepung, hvorvidt det kan svare sig at bygge om.

 

Det andet spørgsmål: Kort- eller langsigtet løsning?

Hvis din ombygning ikke tager højde for fremtiden, som måske kan byde på familieforøgelse eller et salg af huset – bør du overveje ombygningen en ekstra gang. Mange bygger om og fortryder senere, fordi deres ombygning æstetisk ikke bidrager med noget til huset. Derfor kan ombygningen i sidste ende have betydning for husets værdi ved salg.

 

Det tredje spørgsmål: Hvordan bliver drømmen virkelighed?

Der er mange gør-det-selv-mænd og kvinder, der gerne vil stå for ombygningen selv. Her er det vigtigt at have sig for øje, at det langt fra er alle privatpersoner, der kan tage højde for lysindfald og andre arkitektoniske forhold. Til f.eks. ombygning Fredensborg findes firmaet Conzept aps. Firmaet hjælper med alt lige fra udarbejdelse af tegninger til at stå for selve byggeriet. På den måde sikres du, at din byggedrøm bliver til virkelighed.