Hvorfor virker opvaskemaskinen ikke?

Mange har stået med det problem, at opvaskemaskinen pludselig ikke virker efter hensigten. Hvis du oplever dette problem, er der en række faktorer, du kan tjekke op på, før du kontakter en professionel.

Et af de mere hyppige problemer, når det kommer til en defekt opvaskemaskine er, at opvaskemaskinen ikke tager vand ind, hvorfor det første du skal kontrollere ved en dysfunktionel opvaskemaskine, er vandtilførslen. Du skal være opmærksom på, at det også kan være, at vandtrykket ikke er højt nok. Derudover skal du være opmærksom på, at spulearmen og loftet i opvaskemaskinen, hvor vandet kommer ud, bliver tilstoppet pga. snav gennem tiden og skal derfor renses. En anden mulighed er, at slangen evt. er bøjet eller et filter kan være tilstoppet. Hvis noget af dette ikke er intakt, kan man godt købe reservedele til hvidevare.

Hvis du kan konkludere, at problemet ikke hænger sammen med nogle af de ovenstående faktorer, skal du kontakte producentens kundeservice.  

 

Rensning af spulemekanismer

Hvis spulearmene ikke fungerer optimalt, er de sandsynligvis tilstoppede. Dette problem kan løses ved en simpel rengøring. Nedre spulearm kan ofte fjernes ved brug af håndkraft, hvor den øvre skal skrues af. Du kan bruge en spids genstand til at trykke medrester ud, hvorefter spulearmene kan skylles i varmt vand.

 

Rensning af bundsi

Bundsien består af en grov- og finsi, hvor du skal starte med at løsne grovfilteret i forbindelse med rengøringen. Derefter kan du dreje finsien op, hvilket du skal være meget påpasselig med, da den let går i stykker. Rens derefter finsien under varmt rindende vand, hvorefter du kan tømme grovsien for det skidt, der har ophobet sig i denne. Sierne er nu klar til at blive monteret på opvaskemaskinen igen.

 

Reservedele til hårde hvidevarer

Du kender det sikkert - Du har et problem med din opvaskemaskine, emhætte, køleskab, ovn, eller noget helt femte. Det kan være en stor udgift at købe nye hvidevarer til din bolig. Vi anbefaler derfor altid, at du undersøger om skaden, eller fejlen, kan repereres. Det kunne f.eks. være at dit håndtag til køleskabet et knækket, eller din emhætte fra Gorenje skal bruge et nyt kulfilter. Køb det billigt på nettet og brug 10 minutter på at se YouTube-videoer, eller læse på nettet, hvordan du kan løse problemet selv.