Det skal du være opmærksom på, når du selv laver murerarbejde

Når man skal have lavet murerarbejde, kan det være svært at lure, hvor omfattende og svært projektet er. Det kan være svært at vurdere, hvad man selv kan lave, og hvad der er en god idé at få en murer til at lave for dig. Vi kommer her med nogle retningslinjer for, hvad du selv kan lave, og hvad du skal hyre en murer til.

 

Dette murerarbejde må du selv udføre

I princippet må du lave alt murerarbejde selv. Dog er det vigtigt, at du følger reglementerne og ikke river nogle bærende vægge ned. Derfor er det vigtigt, at du tjekker bygningsreglementet. Derudover er det vigtigt, at du gør op med dig selv, om du føler dig godt nok klædt på til den pågældende opgave. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan klare det, kan det være en god idé at overlade det til en professionel.

 

Dette murerarbejde skal du få en professionel til at udføre

Som udgangspunkt skal du få en professionel til at udføre alt det arbejde, du ikke selv er sikker på, at du kan klare. Især badeværelset kan være givende at få professionel hjælp til. Får du ikke lavet murerarbejdet der korrekt, kan du risikere at fliserne flækker, når badeværelset bliver taget i brug, og det kan blive en dyr fornøjelse. En god hovedregel er derfor altid at lade en professionel om arbejdet på badeværelset.

Virksomhed: Ries Aps v/ Murermester Poul Ries