Ventilationsanlæg i gammelt hus

Hvis du ønsker et godt indeklima i din bolig, er nøglen et velfungerende ventilationsanlæg. Hvis boligen ikke har ordentlig ventilation, vil luften i boligen blive tung og fugtig, hvilket på længere sigt kan give fugtskader og svamp, hvorfor det er meget afgørende at være opmærksom på, at din bolig er optimalt ventileret.

Det er i særdeleshed i nyere boliger, hvor det er afgørende at være opmærksom på ventilationen, hvilket hænger sammen med, at der i gamle boliger uafbrudt fandt utilsigtet ventilation sted gennem revner og sprække, hvorfor der ikke var samme behov for ventilation. På trods af dette er det stadig relevant i gamle huse at være opmærksom på luften i huset og derfor stadig få luftet ud dagligt.

 

Hvordan kan et ventilationsanlæg integreres i dit nye hus?

Hvis du ønsker en stor prisbesparelse på dit ventilationsanlæg i dit hus, har du mulighed for selv at montere ventilationsanlægget, hvis du har hænderne rigtigt skruet på. Hvis du selv ønsker at give dit i kast med denne opgave, er dette en mulighed, hvis du sender en plantegning af huset til leverandøren af anlægget.

Bemærk dog, at det kan kræve en elektriker eller en fagperson fra et ventilationsfirma, der skal hjælpe dig med tilslutning af strøm til anlægget. Du kan også få rådgivning af et ventilationsfirma, hvis du har brug for hjælp til selv at installere ventilationssystemet.