Hvad er dit niveau?

 

I efterårsmånederne roller det populære tv-program ”Nybyggerne” over skærmen, og danskerne sidder klistret til tv’et for at se, hvad de mere eller mindre ferme deltagere formår at præstere. Programmets høje seertal hænger i den grad sammen med den inspirationsværdi, det rummer. Det er fedt at skabe noget med sine egne hænder. Uanset om det er en vase af keramik eller en bogreol af træ fra genbrugspladsen, giver det en kæmpe tilfredsstillelse at fremstille selv.

 

Men inden du kaster dig ud i at lege nybyggerne derhjemme, er det vigtigt, at du forholder dig til dit nuværende niveau. Hvis du har stor byggeerfaring, skal du ikke tøve et sekund, men hvis du er nybegynder, er det smart at foretage noget research.

 

Find den rette video til dit gør-det-selv-projekt

 

Som det også fremgår i ”Nybyggerne”, er youtube din bedste ven, når du skal lære nye håndværksmæssige teknikker. Du bør dog væbne dig med tålmodighed, da det kan tage noget tid at finde frem til den rette video på youtube. Det første skridt er naturligvis at finde en video, som behandler det emne, som du skal arbejde med. Denne del af video-søgning er let nok.

 

Næste skridt er at finde en video, som er lærerig for dig. Langt de fleste håndværker-guides viser processen i praksis, men der er stor forskel på, hvor meget der bliver gået i dybden. Som nybegynder har du unægtelig behov for mere information. Du skal derudover sikre dig, at videoen har en pålidelig afsender, som har forstand på fagområdet.

 

Find inspiration og tips på byggemarkedernes youtubekanaler

 

Hvis du vil være sikker på, at det er en pålidelig kilde, du indhenter fag-tips fra, kan du søge efter byggefirmaer på youtube. Flere byggefirmaer har allerede en youtubekanal, hvor de deler ud af deres viden og viser, hvordan du selv udfører de pågældende opgaver.