Gør dig disse overvejelser, inden du bygger om eller til

Har du behov for et nyt, stort køkken-alrum? Måske du trænger til en ny facade, eller en belægning med unikt mønster? Eller ønsker du på anden vis at renovere din bolig for at udnytte din plads endnu bedre? I så fald bør du gøre dig flere overvejelser for, at renoveringen sker på bedst mulige vis. En renovering kan helt ændre din boligs stil, så derfor er det vigtigt at gøre sig en lang række tanker – naturligvis!

 

Før du bygger til

Tænk over, hvordan husets karakter vil blive ændret efter renoveringen. Stiger værdien og kvaliteten af din bolig, eller kan renoveringen skade dens charme og stil? Vær grundig når det angår valg af materiale, da det er vigtigt, at de falder godt ind i husets stil.

 

Hav styr på det økonomiske

Det økonomiske aspekt er altid vigtigt... Det ville jo være træls, hvis din renovering ender ud med at blive meget dyrere, end du har kalkuleret med! For at sikre dig, at din kalkulering holder, kan du med fordel gennemtænke et præcist og detaljeret budget, der dækker alle udgifterne forbundet med det. Hav i dit budget også plads til uforudsete udgifter, da man aldrig kan forudsige tekniske udfordringer eller problemstillinger, som kan hæve prisen på din arbejdsopgave. Du skal derfor være opmærksom på, at renoveringen ender med at blive at løbe op i mere, end det du måske havde regnet med i første omfang.

 

Byggetilladelse og forsikring – hvad med det?

Formentlig skal du ikke søge byggetilladelse, da det er meget få renoveringer, der kræver denne godkendelse. Gennemgår din bolig væsentlige facadeændringer, eller udvider du din boligs kvadratmeterantal, bør du dog undersøge, hvorvidt kommunen skal godkende dit projekt – det gør du via kommunens hjemmeside. Berører din renovering afløb eller kloak, er det tilmed et krav, at du får dokumenteret over for kommunen, at arbejdet er gjort ordentligt.

Det kan klart anbefales, at du har styr på dine forsikringer, før du påbegynder din renovering! Det værste ville jo være, hvis du ikke var dækket af det store tab et fuldstændigt mislykket renoveringsarbejde kunne medføre! Kontakt dit forsikringsselskab inden arbejdsprojektet, så du har hundrede procent styr på, hvad du er dækket af.

 

Få hjælp fra professionelle!

Benyt dig af professionelle – det kan ikke siges nok gange. Dit hus fortjener at blive renoveret med de rigtige teknikker og materialer, og det har en professionel samarbejdspartner formentlig bedre styr på end dig selv. En renovering kan være svær og omfattende – og så er det jo også bare federe og mere afslappende at kunne spare de mange timers arbejde, der er forbundet med renoveringen. De penge, du smider efter en kompetent samarbejdspartner, kan hurtigt blive tjent hjem, hvis du ellers selv ville støde på egne fejl eller mangler. Ved at henvende dig til professionelle sikrer du dig derimod formentlig en vellykket renovering. En byggesagkyndig kan også hjælpe dig med at overskueliggøre det hele, når det gælder budgettering af dit arbejdsprojekt.

Sørg altid for at udarbejde en udførlig kontrakt med dine håndværkere. På den måde undgår du, der kommer trælse situationer, hvis potentielle misforståelser eller andet mod forventning skulle opstå, og det er jo på ingen måder meningen med dit projekt!