Skal du have fjernvarme?

Står du og skal bygge et nyt hus, og står du og skal finde ud af, hvilken varmekilde, I skal have, så kan du læse med her. Bor du allerede i hus, men er din varmeregning for dyr, og er du på jagt efter en ny og bedre varmeform, er artiklen også noget for dig.

 

Hvorfor fjernvarme?

  • Fjernvarme er en billig og energivenlig løsning, og det har vist sig, at fjernvarme over en lang årrække har været den billigste energikilde. Dette skyldes blandt andet, at fjernvarme er et kollektivt varmesystem.
  • Det kan udnytte både sol, biomasse og affald. Det er derfor ikke på samme måde afhængigt af en enkelt energikilde, som energikilder, der kun bruger enten olie eller gas, er.
  • Overskudsvarme fra industrien kan udnyttes af fjernvarmeværker
  • Du gør noget godt for miljøet

 

Hvorfor er fjernvarme billigt?

Det kan måske virke for godt til at være sandt, at fjernvarme både er billigt og miljøvenligt. Men den er god nok! Og årsagen er ganske enkel: Fjernvarme må ikke være en indtægt. Det må derfor ikke være et firma, der skal tjene penge. Derimod skal regnskabet kun balancere, så det hverken går i plus eller minus. Reglen er noteret i varmeforsyningsloven, og du kan derfor være sikker på, at det ikke pludselig ændrer sig.

 

Sådan fungerer fjernvarme

Fjernvarme er et enkelt system, der løber i rør under asfalten i villakvarterer. Når du tilslutter dit hus fjernvarme, skal der graves en stikledning ned fra rørene, der løber i vejen og ind i huset, hvor ledningen skal tilsluttes. Dog skal det lige nævnes, at det kræver, at du bor i et fjernvarmeområde, før du kan få det.

 

Få tilskud

Alle ved, at det kan være dyrt at få tilført sit hjem nye varmekilder. Dette gælder også fjernvarme. Men det er vigtigt at huske på, at når du vælger at lave energibesparende forbedringer i din bolig, så kan du søge tilskud. Det vigtige her er, at du søger tilskuddet før I går i gang. Et andet tilskud, du også kan have in mente, er håndværkerfradraget. Tager man højde for de to tilskud / fradragstyper, bliver det slet ikke så dyrt, som man først kan antyde det. Men husk at alliere dig med en god og pålidelig VVS-arbejder, der kan hjælpe dig. Bor du på Sjælland i områderne nær Høje Taastrup og Roskilde, kan du få hjælp fra Strube VVS, men der findes selvfølgelig et væld af forskellige løsninger.  

Virksomhed: Strube VVS