Denne type gulv kan lægge selv

Er du på udkig efter nyt gulv? Så kan du med fordel læse med her for at få gode råd til, hvordan du bedst muligt gør det. Gulvlægning er nemlig noget, du sagtens kan gøre selv, men det kræver både evner og tålmodighed. Det er derfor også en fordel, hvis du har skruet hænderne ordentligt på, når du går og overvejer at lægge nyt gulv i din bolig. Om du bør kaste dig ud i projektet selv eller få en professionel til at hjælpe, afhænger ofte af den gulvtype du ønsker at lægge. Nogle er nemlig sværere end andre, og du gør derfor klogt i at undersøge de forskellige materialer og håndteringen af disse, inden du beslutter dig.

 

Der er forskel på gulve

Der er stor forskel på de forskellige gulvmaterialer, og de kan variere en del i sværhedsgraden, da de også lægges forskelligt. Ønsker du et gulv, der ikke kræver meget at lægge selv, men som samtidig er pænt, så kan klikgulv være den rette løsning for dig. Her skal du ikke bruge ekstra materialer som lim, søm eller skruer, men i stedet blot klikke gulvbrædderne sammen. Ønsker du i stedet et rigtig flot sildebensgulv, kræver det noget mere erfaring med gulvlægning, og det kan derfor være en stor opgave at påtage sig. Her skal du vide, hvordan du lægger samlingerne forskudt, og hvordan du anvender afstandsklodser til at holde afstand mellem gulvet og væggen.

 

Hvad hvis man ikke er handy?

Selv hvis du vælger den nemme løsning med klikgulv, kræver gulvlægning alligevel et vist niveau af håndværksmæssig snilde. De fleste vil dog kunne lære at lægge det ordentligt, hvis de har tålmodigheden til det. Har du dog ikke tålmodigheden til at lære det, kan du få et professionelt gulvlægningsfirma til det. Dette vil være en del dyrere end at gøre det selv, men samtidig går det hurtigere, og du er sikker på, at det gøres korrekt, så du får et pænt gulv, der holder længe.