Giv din bolig et sundt indeklima

For at skabe et sundt indeklima i din bolig er det vigtigt at udskifte den gamle eller fugtige luft med ny og frisk luft. Det bør gøres jævnligt og kan eksempelvis klares ved at åbne vinduerne og lufte ud. For at gøre det endnu bedre, kan det også være en god ide at installere en ventilation. Særligt badeværelset kan blive fugtigt, hvorfor dette er et rum, der har ekstra stort behov for ventilation. God boligventilation er nøglen til et godt indeklima. Derfor får du her nogle råd til, hvordan du kan installere ventilation på dit badeværelse.

 

Her bør du placere ventilationen:

Når du skal installere en ventilation på dit badeværelse, er det en god ide at overveje, hvor den skal placeres. Den bør nemlig sidde så tæt på badet som muligt, for at afhjælpe fugten bedst muligt. Den skal dog stadig følge de angivne regler for elinstallationer, der opsættes i et badområde. Dette afhænger af, hvilken type ventilator du vælger at installere.

 

Sådan installerer du ventilationen i badeværelset:

For at installere din ventilation, bør du følge disse trin:

  • Start med at bore hul i fugen i væggen
  • Sav derefter fugen ud med en savklinge
  • Tag de nødvendige sten ud og tildan dem
  • Mur de nye sten ind og sæt kanalen til ventilationen i

Ved at følge disse trin, kan du selv montere ventilationen på dit badeværelse.

 

Må du selv installere ventilation?

Når du har besluttet dig for at opsætte en ventilation på dit badeværelse, er der nogle retningslinjer, der skal følges. Derfor skal en autoriseret installatør stå for selv installationen. Du må derimod gerne selv montere den. Det kan du gøre med de ovenstående trin. Ønsker du et bedre indeklima i din bolig, bør du kontakte en autoriseret installatør og derefter montere en ventilation på badeværelset.