Sådan anvender du dit loftrum til beboelse

Hvis du bor i et hus med et stort loftsrum, kan der være mange muligheder for at omdanne loftet fra et opbevaringsrum til et beboeligt værelse. Inddragelse af loftsrum til beboelse har mange fordele, heriblandt flere værelser, hvis I vil øge familien, en bolig, der stiger i værdi eller en udnyttelse af pladsen, nu hvor I har den. Derfor giver vi dig her nogle tips og råd til, hvad du kan gøre, og hvad du skal være opmærksom på inden.

 

Lovkrav og andre overvejelser

Hvis du ønsker om at omdanne dit loftsrum, skal du være opmærksom på, at der er visse lovkrav, som skal opfyldes, før det kan klassificeres som et værelse. Først er der overvejelserne om lys: er det store vinduer, så lyset kan komme ind? Hvis ikke er det værd at tage med i betragtning, da det vil gøre loftsrummet meget mere indbydende. Så er der også kravene om brandsikkerhed: Hvis loftsrummet skal være beboeligt, skal det opfylde visse foranstaltninger, som gør det sikkert for beboeren at evakuere ved tilfælde af brand. Derfor vil vi anbefale dig at kontakte den kommunale rådgivning for at, hvad byggenævnet vil godkende.

 

Hvad du skal gøre:

  • Først sørger du for at indlevere en byggetilladelse hos kommunen. Ved alle tilbygninger eller renoveringer er det påkrævet.
  • Herefter skal du finde de nødvendige materialer. Det er værd at overveje, hvad der hjælper med at løftet rummet, så det ikke bliver for mørkt
  • Bagefter er det en god ide at kontakte en håndværker – enten for at få professionel sparring eller få dem til at lave arbejdet for dig. Det er vigtigt, at det er personer, som har styr på deres kram
  • Så er der selve arbejdet. Her vil vi anbefale, at du undersøger på sider om Bolius.com om, hvad der skal gøres.
  • Til sidst gennemfører en afleveringsforretning, hvor små fejl og mangler bliver noteret, så de på et senere tidspunkt kan udbedres.