Hvad er en autoriseret elektriker?

Står du og skal bruge en elektriker inden for den nærmeste fremtid, men bliver du en smule forvirret over, når andre anbefaler dig, at du skal finde en autoriseret elektriker? I så fald er dette indlæg lige til dig! Mange bliver en smule forvirrede over ordet ”autoriseret”, som en række forskellige håndværkere bruger. Vi gør det her klart, hvad det betyder at være og vælge en autoriseret elektriker.

En autoriseret elektriker har taget sig en 4-årig uddannelse, hvor vedkommende gennem teori, praktik og en endelig svendeprøve har opbygget sig en solid viden om elektrikerfaget. Derudover skal man have en 2-års overbygning på installatøruddannelsen samt have mindst to års praktisk erfaring og derved opfylde betingelserne i installatørloven, før man kan kalde sig autoriseret elektriker. Vælger du at benytte en autoriseret elektriker, er du da sikker på at få fat i en professionel og uddannet håndværker.

 

Hvilke opgaver laver en elektriker?

Elektrikere udfører både små og store opgaver inden for el-service til både private og erhvervskunder. Det vil sige, at du både kan bruge en elektriker til at stå for eftersynet af dine ældre elinstallationer samt til helt nye nybyggerprojekter, hvor der også skal laves elinstallationer.

 

Høj kvalitet og økonomiske fordele

Ved at vælge en autoriseret elektriker til at forestå din el-service, vil du opleve en række forskellige fordele, og særligt på de økonomiske udgifter vil du kunne mærke forskel. 

Da en autoriseret elektriker kan tilbyde et højt niveau af struktur, der både vil påvirke den løbende planlægning samt den endelige slutkontrol, betyder det, at tingenge bliver gjort ordentligt i første omgang, hvilket er væsentligt billigere, end hvis man selv forsøger sig med noget, der alligevel skal laves om. Det er en god evne at kunne erkende sine egne fejl og mangler, og ved du, at du ikke er autoriseret elektriker, behøver du i virkeligheden ikke at tænke mere over, hvad du skal gøre ved dine elinstallationer.