Lær, hvordan du selv fikser et løbende toilet

Et løbende toilet er et almindeligt og irriterende problem i mange husholdninger. Man kan være heldig at opdage, at det blot er skyl ud-knappen, der har sat sig forkert fast, men ofte er der tale om andre årsager til et løbende toilet. Et løbende toilet er ikke kun irriterende, fordi lyden af det rindende vand generer, men særligt fordi det er det rene vandspild. Heldigvis, kan du selv fikse toilettet uden at have særlig forstand på VVS-arbejde. I dette indlæg kan du blive klogere på de hyppigste årsager til et løbende toilet og lære, hvordan du fikser problemet.

 

De hyppigste årsager til et løbende toilet

Der kan være flere årsager til, at dit toilet løber. Hvis du for alvor skal rette op på dit VVS problem, er det derfor også vigtigt, at du kan lokalisere den rette årsag. Her vil vi liste nogle af de mest almindelige årsager til et løbende toilet, så du kan se gennemgå dem og endeligt vurdere, hvad årsagen er i dit tilfælde.

 

  • Defekt flapper: En af de mest almindelige årsager til et løbende toilet er en defekt flapper. Flapperen er den gummi eller plastikventil, der sidder i bunden af toilettet, og som styrer vandstrømmen ind i toilettet. Over tid kan flapperen blive slidt eller revnet, hvilket medfører, at vandet løber kontinuerligt ind i toilettet.

 

  • Defekt fyldningsventil: En anden årsag kan være en defekt fyldningsventil, som styrer vandniveauet i toilettet. Hvis ventilen er defekt, vil den ikke kunne stoppe vandtilførslen, selvom vandstanden allerede er nået det ønskede niveau.

 

Start derfor med at tjekke flapperen og fyldningsventilen i dit toilet. Hvis du opdager, at enten flapperen eller fyldningsventilen er defekt, kan du let udskifte den og installere en ny. Du behøver altså ikke professionelt VVS-arbejde i denne situation.

 

Derudover bør man altid starte med at rense sit toilet grundigt og se, om det løser problemet. Det kan nemlig være kalk- eller snavsaflejringer, der blokerer vandtilførslen.