Sådan kommer du i mål med et gør-det-selv-køkken

 

Det helt rigtige køkken er noget, som vi er mange, der går og drømmer om. Det kan hurtigt virke som en lidt for stor mundfuld at tænke i gør-det-selv-planer, hvad angår at få bygget sit drømmekøkken, men helt umuligt er det slet ikke. Det kræver naturligvis tålmodighed, god planlægning, det rette værktøj og nogen basiskompetencer, men selvom du ikke er tømrer, kan du altså sagtens bygge dit eget drømmekøkken. I dette indlæg giver vi dig tips til gør-det-selv-køkkenet, så du kan bruge den næste ferieperiode på at bygge det køkken, du altid har drømt om.

 

Planlægning, budget og værktøj

 

Enhver tømrer ville fortælle dig, at et succesfuldt gør-det-selv-projekt starter med en god plan. Sæt dig ned med din partner og overvej nøje, hvor længe I har til byggeprojektet, og hvor meget det må koste. Det kan være svært at begrænse sig, når man nu endelig får muligheden for at bygge sit eget køkken fra start af, men jeres gør-det-selv-projekt skal være realistisk. Find ud af, hvad I har af konkrete behov, og hvad der måske nærmere er ønsker. Når I gennemgår jeres budget, skal I selvfølgelig starte med at sætte penge af til de hvidevarer og funktioner, som I ikke kan undvære. Herefter kan I placere det resterende beløb på ting, som I gerne vil have, men ikke nødvendigvis har brug for. Gennemgå jeres værktøjskasse og dan jer et overblik over, hvilket værktøj I mangler. I de fleste tilfælde kan I leje nogen af de større maskiner, som I ikke ligefrem får brug for igen. I kender måske også en tømrer, der vil låne jer noget grej.

 

Vælg de rigtige materialer og hvidevarer

 

Når der skal vælges materialer og hvidevarer til det nye køkken, kan man gå flere veje. Du kan vælge at investere i helt nye hvidevarer og materialer, men du kan også vælge at finde nogen af elementerne brugte og give dem nyt liv. Det giver et større råderum i budgettet, som så måske kan bruges på at investere lidt ekstra i et helt nyt køleskab eller fryser. Det er en balancegang, som man helst skal have styr på, inden man for alvor går i gang.