Dette indlæg er sponsoreret. 

Kan man lave nyt badeværelse på egen hånd?

Før du kaster dig ud i det næste store gør-det-selv projekt med et nyt badeværelse, er det vigtigt at gøre sig et par forberedende overvejelser, så du ved projektets start er sikker på, hvordan du skal gribe det hele an.

Da badeværelset er et rum, der dagligt udsættes for vand og fugt, er det vigtigt, at både materialer og teknikker er korrekte for, at konstruktionen kan holde. Det vil sige, at du til badeværelset kun må bruge materialer, der er godkendt til vådrumsbrug. Sæt dig derfor grundigt ind i byggereglementet, inden du laver gør-det-selv badeværelse, bliv ekspert i vådrumssikring og meget mere og undgå at lave dumme nybegynderfejl.

Har du brug for flere gode råd til, hvordan du laver et flot gør-det-selv badeværelse, kan du læse mere lige her.

 

Er der noget, du ikke selv må lave?

Badeværelset er altid en større omgang at skulle renovere, og det er faktisk også i dette rum, at der er flest regler for, hvilke materialer der må bruges, samt hvilke opgaver du selv må lave. Der er meget, du gerne selv må stå for, og der er ingen tvivl om, at du ved den indretningsmæssige har frit slag.

Du må gerne selv udskifte både vandhaner, toiletter, håndvaske og vaskemaskiner, men så snart det har med de faste dele af VVS-installationerne at gøre, er du altså nødt til at få fat i en professionel. Det vil sige, at opgaver som nye VVS-installationer samt indgreb i de allerede eksisterende faste vand- og afløbsinstallationer må du ikke selv lave. Trænger dit badeværelse til en kærlig gør-det-selv hånd, er der altså mange ting, du selv kan give dig i kast med, inden du har brug for professionel hjælp.

 

 

Få hjælp til dit gør-det-selv badeværelse

Hvis du gerne vil være 100% sikker på, at det hele bliver lavet efter bogen, kan du i nogle tilfælde være nødt til at kaste håndklædet i ringen og få hjælp fra en professionel håndværker. Ved nyt badeværelse kan der være mange VVS-opgaver, du vil have godt af at få hjælp til, enten fordi du ikke selv må lave det, eller fordi eller måske bare fordi, du gerne vil være sikker på at få et superflot færdigt resultat. Vælg et VVS-firma med mange års erfaring og vær sikker på, at dit gør-det-selv badeværelse bliver til en realiseret drøm.