Slib nyt liv i dit trægulv

Der er altid mange penge at spare ved selv at gøre arbejdet, og nedslibning af et gulv er ingen undtagelse. Derfor er det ofte en god ide at gøre det selv. Desværre er gulvslibningen svær håndværksdisciplin, hvilket er grunden til, at mange vælger at få det gjort af professionelle. Hvis du alligevel vil kaste dig over slibningen af stuegulvet, er her nogle af de ting, man skal have in mente, når man sliber.

 

Inden du sliber gulvet

Før du går i gang med projektet, skal du have forberedt dig. Det er ikke nok bare at leje en slibemaskine og gå i gang, da det kan ødelægge både gulv og maskine. En af de første ting man skal gøre er at dække hele hjemmet af. Når du sliber støver det utroligt meget, og støvet er så fint, at kommer ind i alle kroge og sprækker. Derfor er det en god ide at afdække åbninger ind til det rum, hvor der skal slibes med plastic og tape. På denne måde undgår du at skulle gøre hovedrent efterfølgende. Desuden er det meget vigtigt at undersænke alle skuer og søm i gulvet med mindst 2 til 3 millimeter. Hvis ikke søm og skruer er undersænkede, vil de rive slibepapiret i stykker, og i værste fald går slibemaskinen i stykker. Desuden er det en god ide at få ordnet alle fuger for skidt, så skidtet ikke bliver slebet ned i træet. Spartelmasse og lim skal også fjernes, da det sætter sig fast i slibepapiret og ødelægger det.

 

Når du skal i gang

Det er dyrt at leje en slibemaskine. Derfor anbefales det, at man er færdig med alle ovenstående forberedelser, inden du lejer maskinen. Når du så endelig får maskinen hjem, skal du sørge for altid at anvende det grove slibepapir først. Det grove slibepapir anvendes til at fjerne den gamle overfladebehandling, og lad være med at skifte til det fine slibepapir, før hele gulvet er pænt, jævnt og fri fra den gamle overflade. Det fine slibepapir bruges kun til at gøre gulvet helt glat og pænt efterfølgende.

 

Når du er i gang med slibemaskinen

En af de absolut vigtigste ting at huske, når du er i gang med at slibe gulvet er, at du skal huske at hæve valsen, hver eneste gang maskinen står stille. Hvis valsen ikke bliver hævet, kommer der hurtigt lunker i gulvet, hvilket betyder, at du er nødt til at plane hele gulvet ud. Hvis dine gulvbrædder ikke er særligt tykke, kan du være uheldig, at de ikke kan holde til at få slebet 2 millimeter ekstra af. Derfor er det meget vigtigt at hæve valsen.

 

Få gulvet slebet af en professionel

Hvis du synes, at opgaver virker uoverskuelig, kan du med fordel henvende dig til en professionel gulvsliber såsom Randers Gulvservice A/S. Der kan du altid regne med et perfekt resultat, og gulvslibning en professionel slibning og gulvbehandling er stadig en relativ prisbillig måde at forlænge dit gulvs levetid på. Vil du læse mere om gulvslibning, kan du besøge Randers Gulvservices hjemmeside.