Fugefejl som du kan undgå

En fuge er en sprække, som man selv kan udfylde med fugemasse. Fugning er ikke den mest krævende kunst, men den bør gøres ordentlig for at få et godt resultat. Det er oftest badeværelset, som mange på egen hånd giver sig i kast med at fuge, men vi har også samlet tips til andre områder, som trænger til fugning. Læs om faldgruberne og vores råd til, hvordan du kan undgå dem.

 

  1. Brug en bagstop

Når en sprække skal lukkes, så er det anbefalelsesværdigt at anvende en fugebagstop. Dette lille element skal stoppes ind, inden at du begynder at fuge. Bagstoppet bidrager til at give fugen det rette tværsnit og dybde. Derudover fungerer fugen som en vejledende ’skabelon’, som fugen former sig efter. Med en bagstop er det langt nemmere at opnå en elastisk fugeform og –konsistens.

 

  1. Den rigtige fugemasse

Elastiske fuger er fabelagtige til at holde sammen på elementer, når det handler om vægge og gulv. Når fugemassen er blevet fuget, så skal man huske at trykke den på plads inden den størkner. Der findes et væld af forskellige fugemasser, og nogen egner sig bedre til udendørs brug. Derfor er det essentielt at vælge den korrekte fugemasse for at få det mest optimale resultat. Det kan være en god idé at forhøre sig hos en fagmand, som har den fornødne viden om fugning f.eks. Fuge Madsen.

 

  1. For sjælden udskiftning

Selv de bedste silikonemasser til fugning på markedet holder kun omtrent fem år, hvis de bliver lavet i vådzoner såsom badeværelset. Derfor lyder et godt tip generelt at være opmærksom på de eksisterende fugers tilstand. Ved at forebygge i god tid undgår man yderligere omkostninger. Derudover er det også nemmere at planlægge, hvornår man vil lægge fugeindsatsen.

 

  1. Slip for arbejdet - hyr en professionel

Hvis fugearbejdet og den dertilhørende planlægning fremstår som et uoverskueligt projekt, så kan du også få en professionel virksomhed som Fuge Madsen til at klare arbejdet for dig. Ved at lade professionelle varetage opgaven er du sikker på, at der ikke begås nogen nybegynderfejl. I stedet kan du roligt læne dig tilbage slippe for at spekulere på, hvad du har glemt eller overset.