Byg møbler selv af paller

Mangler du nye havemøbler, en ny reol i din stue eller en ramme til dit spejl? Så behøver du faktisk ikke lede længe i forskellige møbelforretninger. Du kan nemlig blot udnytte de gamle paller, du har stående i laden, eller som du finder på genbrugspladsen. Med dem er det kun fantasien, der sætter grænser, og du kan være kreativ til at bygge et hav af forskellige gør-det-selv møbler af paller. Der er dog nogle ting, du skal vide, inden du tager brugte paller med hjem. Du bør eksempelvis ikke bruge imprægnerede paller, da det kan være sundhedsskadeligt. Derudover kan nogle paller indeholde insektmidler, hvilket også kan være skadeligt.

 

Eksempler på løsninger af gamle paller

Der findes mange muligheder, når det kommer til at bygge møbler af gamle paller. Du kan eksempelvis bygge en anderledes seng, en hyggelig gynge til de mindste i familien. Du kan også bygge en flot træterrasse, eller du kan lave en sofa, både til indendørs og udendørs brug. Derudover kan du nemt sætte hjul på og derved få mobile møbler. Du kan også bygge boghylder, køkkenhylder eller et legehus til dine børn. Mulighederne er endeløse, og det er alene op til dig at være kreativ.

 

Det skal du bruge til at bygge en pallesofa

En af de ting, du kan bruge paller til, er en pallesofa. For at bygge en pallesofa skal du bruge følgende:

  • Minimum 6 EUR paller
  • En håndslibemaskine og sandpapir
  • En stiksav eller en rundsav
  • Rustfrie skruer
  • En skruemaskine
  • En tommestok til at holde styr på målene
  • 8 hjul, hvis du ønsker at kunne rykke sofaen nemt rundt på terrassen

Og til sidste bør du anskaffe dig en masse tæpper og puder, så sofaen bliver blød og hyggelig at sidde i hele sommeren. Har du ovenstående ting, kan du nemt gå i gang med dit projekt-pallesofa.