Skal du til at renovere dit badeværelse, er der mange ting, du skal overveje og have overblik over inden, du bare springer ud i det. Læs med her og få et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og huske, når du skal renovere badeværelset.

Planlæg renoveringen og lav et budget

Ved renovering af badeværelse er det vigtigt, at du først og fremmest planlægger og laver et budget. På den måde vil du under renoveringen hele tiden have overblik over processen og budgettet, og det vil gøre det hele meget nemmere og mindre uoverskueligt. Husk at vær grundig og tænkt projektet helt til ende, så der ikke opstår akutte og uforudsete udgifter undervejs. 

Undersøg om du skal spørge om lov til at renovere

Har du tænkt på, om du skal spørge kommunen eller en anden instans om lov inden du springer ud i dit renoveringsprojekt? Husk at undersøg dette. Bor du i hus, har du ikke pligt til at anmelde det til kommunen, når der blot er tale om en renovering. Men bor du derimod i lejlighed, er det vigtigt, at du husker at anmelde renoveringsarbejdet, inden du går i gang. Selv når du bor i hus, kan det dog ikke skade, at du lige ringer kommunen op og oplyser dem om, at du går i gang med et renoveringsprojekt. På den måde er du altid på den sikre side.

Indretning af badeværelset

Endnu en ting, du skal overveje forud for renoveringen, er indretningen af dit nye badeværelse. Overvej hvad dit nuværende badeværelse mangler, og hvordan det nye skal se ud. Har du fx brug for mere opbevaring? En større håndvask eller noget helt tredje? Sørg for at det, du synes, der mangler, inkorporeres i det nye badeværelse. Hav altid styr på indretningen, inden du går i gang, således at du kan få købt det nye inventar, men også så du ved, hvor de forskellige ting skal stilles i forhold til rør, afløb osv.

Virksomhed: Murerfirmaet Bruun & Toftdal