Sådan sliber du dit trægulv

Giv dit gulv nyt liv med en gulvafslibning. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når det drejer sig om slibning af trægulve. Først og fremmest er det vigtigt, at gulvet er vasket af og renset for skidt og snavs. Vask gulvet grundigt med vand og sæbe og fjern eventuelle limrester el.lign. fra overfladen. Grundighed betaler sig, for ellers sliber du skidt og snavs ned i gulvet senere i processen. Husk at dykke søm og skruer ned under overfladen (2-3 mm) med en hammer eller skruetrækker. Det er tillige en god idé at lukke af til andre rum i boligen evt. med dampspærreplast, så der ikke kommer støv ind. På den måde er du sikker på, at du ikke skal gøre rent af flere omgange.

 

Hvordan sliber jeg?

Det er vigtigt at vælge den rette kornstørrelse inden slibning, så det ikke bliver hverken for groft eller for fint. Dette afhænger oftest af gulvets stand og type. Dernæst påbegyndes slibningen af kanterne med en kantsliber. Hjørnerne kan være drilske, og her kan du med fordel anvende en vinkelsliber, hvis dette findes nødvendigt. Så slibes resten af gulvet med den større gulvafslibningsmaskine. Den tager godt fat, så den skal ikke stå for længe stille det samme sted. Skub herefter maskinen frem og tilbage i forskudte baner for det bedst mulige resultat. Når gulvet er slebet på alle ledder og kanter, er det tid til den afsluttende behandling.

 

Afsluttende behandling

Den afsluttende behandling foregår ved, at du sliber gulvet med finere slibepapir for at fjerne eventuelle slibesporer. Efter endt slibning er det vigtigt at behandle gulvet med et gulvbehandlingsprodukt som f.eks. gulvolie, da det beskytter overfladen. Når olien er tør, gøres gulvet grundigt rent endnu engang med vand, så al overskydende snavs og støv fjernes. Slutteligt kan du give gulvet en gang voks, så det står knivskarpt. På den måde får du et flot og holdbart gulv i årevis. Et velholdt gulv betyder en hel del for din boligs tilstand og ikke mindst, hvordan den fremstår. Der er derfor god grund til at behandle dine gulve med respekt.