Dette indlæg er sponsoreret. 

Gode grunde til at vælge parketgulve

Står du og skal til at have nyt gulv? Så kan du med fordel vælge et parketgulv. Et parketgulv er et gulv af god kvalitet, som kan holde i mange år frem, og så er det samtidig et æstetisk smukt gulv, så du ikke behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller udseende. Der findes desuden flere forskellige varianter af parketgulvet, så du kan være sikker på at finde et parketgulv, der passer til dine behov, og som kan være med til at skabe lige præcis det udtryk, du ønsker i dit hjem.

 

Dette skal du overveje, når du vælger parketgulv

Inden du lige går ud og køber et parketgulv, er der dog et par ting, du skal overveje, herunder:

  • Træets hårdhed
  • Type af sortering
  • Overfladebehandling

 

Træets hårdhed har stor betydning, da et blød trægulv er mere sart og hurtigere får mærker og ridser. Derfor kan du, hvis du leder efter parketgulv til din stue, overveje, om det ikke er bedre med et hårdere trægulv, så der kan være liv og mange gæster i stuen uden at gulvet tager skade.

Du bør også overveje, hvilket sortering, du ønsker, at dit trægulv skal være i. Træ er et naturprodukt, og det betyder også, at det kan se ud på rigtig mange forskellige måder. Sørg derfor for at vælg et parketgulv, som har lige netop det udtryk og udseende, du ønsker.

Derudover bør du også gøre dig tanker om overfladebehandlingen. Overfladebehandlingen har stor betydning for både vedligeholdelse, men også for hvordan gulvet kommer til at se ud.

 

Forskellige typer af parketgulve

Når du skal have parketgulv er der rigtig mange forskellige typer, du kan vælge i mellem. Du skal tage stilling til, om du ønsker at gulvet skal være massivt eller lamel, og så skal du også overveje, hvilket mønster, du ønsker. Det kan være alt fra de enkelte parallelle parket til det elegante sildebensmønster.

Få altid en professionel til at hjælpe med montering af parketgulve. På den måde kan du også få mere af vide om de forskellige trætyper og rådgivning omkring vedligeholdelse. 

Et parketgulv er et gulv af god kvalitet, som kan holde i mange år frem, og så er det samtidig et æstetisk smukt gulv, så du ikke behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller udseende.