Dette indlæg er sponsoreret. 

Læg dit massive plankegulv selv

Hvis du er en ægte gør-det-selv-type og gerne vil lægge dit massive plankegulv på egen hånd, er der mange god råd og teknikker, du bør kende til, inden du påbegynder arbejdet. Der er naturligvis forskel på plankegulve i forskellige træsorter, så man kan ikke generalisere. Til trods for det er der nogle gode råd til dig, der skal i gang med at lægge et nyt massivt plankegulv.

Følg med her for at få det bedste resultat.

 

Før du lægger gulvet

Før du begynder at lægge dit massive plankegulv, skal du være opmærksom på, at plankerne skal være opbevaret i et rum ved mindst 20 grader. Det er vigtigt, at du lader dit nye massive plankegulv få en rumlig temperatur i mindst to døgn. På den måde reagerer træet ikke på temperaturen i det rum, som du skal lægge det i.

Du behøver ikke pakke gulvet ud af dets indpakning, faktisk er det ganske fint at lade det ligge i indpakningen, indtil du skal bruge det. Vær desuden opmærksom på at tjekke emballagen og selve gulvet for beskadigelser inden lægning.

 

Find det rette underlag

Noget af det mest afgørende for gulvets slutresultat er underlaget. Har du ikke et godt underlag, vil det afspejle sig i resultatet. Når du er på jagt efter det rette undergulv, kan du overveje forskellige materialer. Det er forskelligt fra bygning til bygning, hvilken slags undergulv der kan lade sig gøre – og hvilken slags der egner sig bedst. Her anbefaler vi, at du tager en tømrer med på råd. Når du har det rigtige underlag, kan du med fordel påbegynde arbejdet.

 

Vær opmærksom på gulvvarme og massive planker

Ønsker du gulvvarme, er det værd at overveje, om massive plankegulve er det rette valg for dig. For at gulvvarme kan fungere med de rustikke planker, er det nemlig nødvendigt med en ligelig fordeling af varmen og en max-temperaturgrænse på 27 grader.

Det kan være lidt kompliceret at finde ud af, hvordan du bedst kombinerer gulvvarme og massive planker. Her kan det være en stor fordel med professionel vejledning.