Er der kommet en skade i gulvet?

Skader på trægulve kan opstå, hvis dine møbler laver mærker, hvis du taber noget tungt eller pga. slid eller forkert montering.  Mens nogle trætyper er modstandsdygtige over for skader, er andre mere modtagelige overfor ridser og hak. Ask, teak, eg og bøg er robuste træsorter, mens fyrretræ er mindre modstandsdygtigt. Dog er der mange ting, du kan gøre selv, hvis der skulle opstå skader på dit trægulv. Få de bedste tips her:

 

Små ridser i gulvet

Det er stort set umuligt at undgå småskader som ridser og hak i dit trægulv, specielt hvis det er ulakeret. Ridser og hak opstår ofte, hvis dine møbler ikke har små filtpuder under benene, hvis du taber noget, trækker noget tungt over gulvet eller lignende. Er der opstået en overfladisk ridse i gulvet, er er simpelt trick at hælde kogende vand over ridsen. Det varme vand får træet til at udvide sig, og kan i nogle tilfælde udbedre ridsen helt. Du kan også anvende blød vojs, som spartles i hulningen og som fås i en farve, der passer til din træsort.

 

Dybere ridser og hak i gulvet

Ved dybere ridser, trykmærker og lignende kan du anvende hård voks. Hård voks findes i fem farvesæt, så du kan finde den nuance, der passer din træsort. Ved hårdvoks skal du anvende en hårdvokssmelter og herefter spartle voksen i hulningen. Små ridser kan også udbedres med lakstifter, hvor lakken anvendes ovenpå enten den bløde eller hårde voks, så gulvet får en pæn og jævn overflade igen. Kan du ikke selv udbedre skaderne kan KA Gulvservice foretage gulvafslibning af trægulv for kunder i Ikast, Herning og omegn.

 

Når gulvet knirker

Et knirkende gulv er en af de mest almindelige skader, men også en af de mest generende. Knirkelydene skyldes ofte, hvis gulvet er monteret forkert, eller hvis det har hævet sig fra underlaget efter montering. Kan du lokalisere det knirkende sted, og er gulvet sømmet fast oppefra, kan du forsøge at sømme gulvet bedre fast med endnu en dyknagle.

 

Husk at vedligeholde dit gulv med jævnlig gulvvask og den rette overfladebehandling– sådan forebygger du bedst mod skader!