Det her skal du ikke undersøge selv men få en kloakmester til

I dette indlæg giver vi dig et godt overblik over, hvad du selv kan ordne af kloakarbejde, og hvad du altså er nødt til at få hjælp af en professionel kloakmester til. Nogle ting kan du selv klare, men andet er du altså nødt til at overlade til en professionel kloakmester.

 

Er dit toilet tilstoppet, kan du tjekke din kloak

Du kan med fordel selv stå for rensningen af din kloak ved at foretage en grundig spuling. Har du haft tilstopning eller besøg af rotter i kloakken, bør du dog undersøge, om der er behov for mere kloakarbejde, der kræver professionelle øjne.

 

Sådan kan du undgå tilstopning

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan undgå at få tilstopninger af kloakken, hvad end det drejer sig af toilet, håndvask eller afløb. Her får du blandt andet et par gode råd til, hvordan du undgår kloakstop.

Du kan blandt andet undgå tilstopning i din kloak ved at løfte brønddækslerne med jævne mellemrum, hvis altså du selv har adgang til disse.

Et andet godt råd til at undgå tilstopning er, at du helt undgår at hælde fedtstoffer eller fedtede madrester direkte i kloakken eller afløbet. I stedet bør du hælde fedtstofferne i en pose og putte den i affaldsposten.

 

Vær opmærksom på dette!

Du bør være opmærksom på, at du ifølge loven for boligejere skal have de fleste typer af kloakarbejde udført af en autoriseret kloakmester. Du skal også selv undersøge, om den kloakmester, du har fat i, er autoriseret med firmanavn og CVR-nummer. Det vil sige, at det er dit eget ansvar, at du vælger den rigtige kloakmester, men at der jo selvfølgelig også er en stor sikkerhed i af vælge en autoriseret kloakmester.