Guiden til din indre tømrer

Måske går du og gemmer på en tømrer indeni og søger en lidt større byg-selv udfordring, end IKEA-møblerne kan give dig? Så læs med her.

 

Det kan du lave selv:

Den lette afdeling 

 

 • Samling af fodpaneler
  Når der er blevet lagt nyt gulv i hjemmet, er fodpaneler flødeskummet på toppen af isen. Det er vigtigt, at målene gennem hele processen er knivskarpe, ellers bliver det ikke et kønt syn. Dog er det stadig et af de mindre projekter, du kan give dig i kast med som selverklæret tømrer.

 

 • Træsamlinger
  Måske er du stødt på lækre træsamlinger og vil gøre det kunsten efter. Forståeligt, da et flot mønster, der kan friske ethvert møbel op. Her skal der også bruges rigelig med tid på præcisionen, og specielt når stemmejernet skal tages i brug, skal det ikke være et hastværk.

 

 • Hyldeopsætning
  En simpel tømreropgave kan være hyldeopsætning. Her er det vigtigste, at du tænker over, hvor meget hylden skal bære, og vurderer væggen samt om du får brug for ekstra bærelister.

 

De større projekter

 • Gulvlægning
  Det kan være et puslespil af en anden verden, men det kan lade sig gøre for en tømrer med håndværket i orden. Et godt tip er at måle efter, om væggene står snorlige eller er skæve, da du måske skal have skåret brædderne til.

 

 • Renoveringsopgaver
  Det kan være svært at vide, hvor man skal starte og slutte med en renovering, og hvis man samtidig vil klare tømrerarbejdet selv, skal man væbne sig med en god portion tålmodighed. Et tip til flisearbejdet er her at bruge en cirkellaser, som er et digitalt vaterpas. Den kan hjælpe dig med præcisionen.

 

Tommelfingerregler til gør-det-selv tømreren

Jo større projektet bliver, jo bedre en idé er det at kontakte en professionel. Er du dog stadig ved godt mod, når det kommer til dine egne tømrerevner, så læs her vores bedste råd til dig:

 • Lovgivningen
  Du må lave meget tømrerarbejde selv, men kig alligevel lovgivningen igennem. Hvis du selv udfører store og vigtige opgaver i huset, som viser sig at være fuldstændig forkerte, er det trælse og dyre lærepenge.

 

 • Vinduer
  Vil du selv sætte vinduer i, handler det om at have tungen lige i munden. Ellers kan du støde på store problemer som skimmelsvamp eller utætheder, der både kan få dig til at fryse om tæerne og som gør dit hus en del mere indbydende for insekter.

 

 • Besparelser
  Det er ikke her, du skal spare. Indkøb af materialer til ens hus skal være i god kvalitet. Ellers kan skader som følge af billige materialer ende med at koste dig alle de penge, du ville spare og mere til.

 

Få hjælp udefra

Har du ikke selv mod på at give dig i kast med renovationerne derhjemme, eller vil du bare være mest tryg ved først at se en professionel tømrer udføre arbejdet, så du kan gøre dem kunsten efter næste gang? Så er Børge Lind & Sønner i Struer, tæt på Holstebro, et godt bud på professionel tømrerhjælp. Kontakt dem i dag og hør, hvordan dit tømrerarbejde kan laves.

Virksomhed: Børge Lind & Sønner A/S