Guide: Læg en ny terrasse med det rette underlag

Foråret er kommet, du er husejer, og derfor har du garanteret et væld af projekter, du ønsker at gennemføre, mens vejret er til det. Hvis du også går og drømmer om at få anlagt en terrasse i haven for at få en dejlig plads til afslapning og sociale sammenkomster, så er du kommet til det rette sted. I dette indlæg finder du en guide til, hvordan du får lagt en ny terrasse i haven, og hvordan du får valgt det rette underlag. Det rette underlag er alfa og omega, og du kan her læse også læse mere om, hvorfor sand og grus altid er vigtige elementer i terrasselægningen.

 

Sådan vælger du det rette underlag

Det første, du skal gøre, når du skal have anlagt en terrasse, er at vælge det rette underlag. Underlaget har en stor indflydelse på terrassens holdbarhed, stabilitet og dræningsevne. Sand og grus bruges ofte begge som en del af underlaget, når man anlægger en terrasse. Grus bruges som et fast og stabilt underlag for terrassen, mens sand både kan bruges som et toplag til gruset og til at justere højden på terrassebelægningen. Sand og grus er dertil vigtige elementer for at sikre, at vandet kan dræne væk fra terrassen og dermed forhindre, at terrassen bliver oversvømmet eller sætter sig ujævnt grundet stående vand.

Derudover bør du også overveje, om der er behov for en membran eller fiberdug under terrassen, som kan beskytte mod fugt og skadedyr.

 

Kom i gang med din nye terrasse

Når du har sikret et godt og stabilt underlag med sand og grus til din nye terrasse, skal du vælge det materiale, du ønsker terrassen skal laves af. Det kan være træ, fliser eller komposit, og særligt træterrasser er populære i haven. Det kan virke som en stor mundfuld at lægge en ny terrasse helt selv, men det er muligt, hvis man har hænderne godt skruet på. Start med at montere bjælker, som terrassebrædderne skal fastgøres på. Det kan du gøre med skruer eller clips.  Når brædderne er lagt, skal terrassen afsluttes med en kantafslutning af fx sten eller metalprofiler.